NBA: Groen Clubhuis met mix van oud en nieuw

NBA: Groen Clubhuis met mix van oud en nieuw

Voor de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) moest een pand worden gezocht en ingericht dat alle moderne vraagstukken voor een kantoor beantwoord.

Fotografie: Philip Driessen. V.l.n.r: Monique Stulemeijer en Willem Adriaanssen.

HEVO

Om deze vraag te beantwoorden schakelde NBA de hulp van HEVO in. "Wat de NBA zocht, was geen standaard kantoorpand, mede omdat het ook een ontmoetingsplaats en vergadercentrum voor de leden is", zegt Willem Adriaanssen, partner en procesmanager van HEVO. "Iets geschikts vinden was daarom de eerste uitdaging." In eerste instantie werd gezocht naar een kooppand, maar dat was lastig. Een goed alternatief is gevonden in het huren van een gehele verdieping in het Pharos-gebouw in Hoofddorp, waar nog geen inbouwpakket in aanwezig was. Het pand ligt centraal in het zoekgebied, direct naast het station. Zero waste, een verminderde CO2-voetafdruk en duurzame energie staan hoog in het vaandel. Eind oktober 2022 werden de handtekeningen onder het huurcontract gezet, in juli 2023 wilde de NBA het kantoor echt in gebruik nemen. Door de naweeën van de coronacrisis en de oorlog in Oekraïne was het een uitdaging om alles op tijd en voor een acceptabele prijsstelling geleverd te krijgen. HEVO heeft de aanpak van het project daar speciaal op aangepast, waardoor de kantoorruimten toch begin juni 2023 opgeleverd zijn. "De verhuizers waren er zelfs verbaasd over", zegt Monique Stulemeijer, Manager Bedrijfsvoering bij NBA. "Die hadden al zo vaak meegemaakt dat er nog een plafond afgetimmerd of een muur geschilderd moest worden."

Licht en groen clubhuis

Stap je uit de lift op de verdieping van de NBA, dan valt meteen op hoe licht en groen het er is. Overal waar je kijkt, zie je planten. Naast de receptie bevindt zich de prachtige koffiebar waar je het gevoel van een clubhuis krijgt. Er is expres gekozen voor één grote koffiebar zodat alle werknemers hier samenkomen. "Voordat we gingen verhuizen, kregen we daar wel commentaar op. "Moet ik echt zo ver lopen voor een kop koffie" hoorde ik soms. Maar nu zie je dat het werkt. Mensen maken met elkaar een praatje en gaan weer aan de slag."

Links van de receptie bevinden zich drie vergaderzalen waarvan sommige muren zijn gedecoreerd met de accountantseed. Een leuk detail omdat nieuwe accountants hier de eed afleggen. De wanden tussen de zalen zijn flexibel zodat er voor grote bijeenkomsten één grote ruime van gemaakt kan worden. Willem Adriaanssen: "We moesten daarvoor wel een aparte extra klimaatinstallatie laten aanleggen. Als je hier met honderdtwintig mensen staat, dan kom je anders letterlijk zuurstof tekort." Na grote bijeenkomsten zoals de diploma-uitreiking wordt de borrel gehouden bij de receptie en de koffiebar. Zijn er erg veel gasten, dan is er ook nog plaats in de naastgelegen huiskamer. Daar kan aan ronde tafels ook worden geluncht en bijgepraat. Er hangen schilderijen die de geschiedenis van de NBA weergeven en die maken de huiskamer extra gezellig. Sfeer was dan ook geen sluitpost in het budget, maar is al direct serieus aangepakt in de selectie van de interieurarchitect. Door het hele pand zijn abstracte beeldjes van vogels te vinden, muren zijn op bijzondere wijze gedecoreerd, en hier en daar is een visuele grap verwerkt - bijvoorbeeld oude typemachines die aan de muur zijn opgehangen. Zoveel mogelijk meubels zijn afkomstig uit het oude pand. Monique Stulemeijer: "Vanwege de duurzaamheid wilden we het oude meubilair blenden in het nieuwe interieur. Het is zo goed gelukt dat niet te zeggen is wat oud is en wat nieuw is."

Lees hier alles over het project.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven