5 tips om je kantoor aantrekkelijker te maken

5 tips om je kantoor aantrekkelijker te maken

CIC kent hoge bezettingscijfers. Medewerkers komen er graag. Aan de hand van haar ervaringen geeft Joyce Kornet, General Manager bij CIC in Rotterdam, 5 tips om mensen naar kantoor te krijgen.

Tijdens het Sodexo Workplace Congres gaf Joyce haar visie op flexibel werken in de praktijk.

Community

Het van origine Amerikaanse Cambridge Innovation Center (CIC) faciliteert als innovatie hub de huisvesting voor start-ups, scale-ups en innovatieve bedrijven in het Groothandelsgebouw in Rotterdam. Op de 11.000 m2 in het Groothandelsgebouw waarvoor CIC verantwoordelijk is, zijn zo’n 250 internationale bedrijven gehuisvest. Daar zitten eenmanszaken tussen, maar ook bedrijven met 40 à 50 mensen. Het bieden van een plek waar verbinding centraal staat maakt van CIC een echte broedplaats van innovatieve ideeën. Zo ontstaat er een waardevolle community. 

  1. Verleid met design en faciliteiten
    Kornet ziet het kantoor als ontmoetingsplek om samen te werken en te innoveren. Haar 1e tip is dan ook om het kantoor zo in te richten dat mensen graag naar kantoor komen. Het design en de faciliteiten spelen daarbij een grote rol. CIC zelf is dan ook allesbehalve een ‘gewoon’ kantoor. Je vindt er napping pods (voor een powernap), er is een gym en yogaruimte, een plek om podcasts op te nemen en er zijn ‘phone booths’ met oplaadpunten voor je mobiel om in alle rust een telefoongesprek te voeren. Aan de muren hangt kunst van lokale kunstenaars.

  2. Iedere dag een 5 sterren service
    Tip 2 van Kornet: ga elke dag voor een 5 sterren service. Verras je pandbewoners. CIC doet dat bijvoorbeeld met een speelse en creatieve inrichting die pandbewoners uitnodigt om het kantoor uit te komen. Zo zijn er bij het CIC 4 keukens, met elk een basisaanbod en specialty items die per keuken verschillen. De diversiteit in de keukens verleidt mensen om zich door het hele pand te bewegen en zo nieuwe verbindingen aan te gaan en bij te dragen aan een levendige werksfeer en innovatie.
     
  3. Vertel een goed verhaal rondom je dienstverlening
    Kornets 3e tip gaat over de kracht van food. Zo biedt CIC zo veel mogelijk lokale en biologische producten met een verhaal. Daarmee geef je mensen nét iets extra’s, een verhaal om ook thuis te vertellen. Laat zien wat je doet op het vlak van duurzaamheid. CIC is bijvoorbeeld het SDG House van Rotterdam, dé hotspot van Rotterdam voor duurzaamheidsevents en ondernemerschap.
     
  4. Doe iets extra's
    Tip 4 van Kornet gaat over een uitbreiding van secundaire arbeidsvoorwaarden. Richt bijvoorbeeld een massageruimte in en geef medewerkers hiervoor tegoedbonnen. Bouw een gameroom. Of maak je kantoor huisdiervriendelijk. Nog een idee: is je kantoorpand vlak bij het station gelegen, stel dan fietsen beschikbaar die pandgebruikers kunnen lenen om naar afspraken in de buurt te gaan of even snel die boodschap te doen. Kortom: zorg voor een zachte landing voor je medewerkers en creëer aantrekkelijke redenen om naar kantoor te komen.

  5. Investeer in een community
    De belangrijkste tip van Kornet: bouw een community. Dit begint bij de basis: zorg dat je weet wat je teams doen, dat je mensen bij naam kent, organiseer sociale events en grijp elke kans om contact met elkaar te hebben. CIC biedt bijvoorbeeld programmering via onder andere het Venture Café waar wekelijks CIC-klanten en ondernemers uit de stad samenkomen bij een gratis event voor ruim 200 mensen over een bepaald onderwerp om zo ondernemerschap en innovatie te stimuleren.
Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven