Biofiele ontwerp van gebouwen stimuleert werknemers

Biofiele ontwerp van gebouwen stimuleert werknemers

Het implementeren van een biofiel ontwerp op onder andere een werkomgeving heeft grote gezondheids- én economische voordelen. Dat concludeert consultancybureau Terrapin in een nieuwe studie.

Gebaseerd op de 14 patronen van biofiel ontwerp, heeft Terrapin een reeks casestudies samengesteld die het best een succesvol biofiel ontwerp demonstreren. Deze casestudies omvatten een breed scala aan soorten gebouwen, locaties, schalen en gebruiksdoelen, waaronder stadsparken, kantoorgebouwen, campussen, gezondheidszorgvoorzieningen en woongebouwen

Analyse

Elke casestudy analyseert de aanwezige patronen, hoe ze met succes door de ontwerpers zijn geïmplementeerd en de gezondheidsresultaten die ze ondersteunen. Deze casestudies zijn bedoeld om ontwerpers, eigenaren van gebouwen en bedrijven te helpen beter te begrijpen hoe een biofiel ontwerp met succes kan worden geïmplementeerd om de gezondheids- en economische voordelen ervan te maximaliseren.

Voordelen

Want zo concludeert Terrapin, gebouwbeheerders kunnen hogere huren vragen; bedrijven zullen eerder een verbeterde productiviteit van werknemers zien, zorgverleners en patiënten kunnen financiële voordelen zien van snellere herstelpercentages en scholen kunnen profiteren van de prestaties van studenten en het verminderde verzuim.

Cookfox

Een van de voorbeelden is een kantoorgebouw van Cookfox aan Avenue of the Americas in New York. Het biofiele ontwerp was rechtstreeks van invloed op de herinrichting van het gebouw tijdens de renovatie. Cookfox heeft al vroeg in het proces biofiele ontwerppatronen geïntegreerd in de renovatie. Meest in het oog springend zijn de 24 bijna 3 meter hoge ramen die uitkijken op een 335 vierkante meter nieuw groendak. Meer dan 90 procent van de bureaus hebben hier direct zicht op, kortom: een inspirerend uitzicht.

Biofiele ontwerp van gebouwen stimuleert werknemers

Bron: Terrapin

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven