Van virtuele receptionist tot holografisch werken in The Hub

Van virtuele receptionist tot werken met een slimme bril met holografische optische technologie: dat is in een notendop The Hub, het Experience Center van techconcern Konica Minolta.

Sinds eind vorig jaar heeft het technologieconcern in Amsterdam The Hub geopend. Het betreft een experience centre, waar technologieën worden getoond die het kantoor van de toekomst optimaliseren. Verschillende oplossingen die Konica Minolta in de nabije toekomst op de markt zal brengen, kunnen in The Hub worden bekeken en uitgeprobeerd.

Gezichtsherkenning, voorspellende softwareoplossingen en slimme Internet of Things-systemen zijn slechts een paar van de innovatieve antwoorden op de veranderende eisen van de arbeidsmarkt. Hierbij een greep uit de oplossingen die in The Hub te vinden zijn:

ALICE – In The Hub is het mogelijk om kennis te maken met ALICE, de virtuele receptionist die lobby’s en kantoren beheert. ALICE kan onder andere gasten ontvangen, medewerkers informeren over de aankomst van bezoekers en hen digitaal met elkaar in contact brengen.

Van virtuele receptionist tot holografische werken in The Hub

Mobotix – In samenwerking met MOBOTIX AG laat Konica Minolta mogelijkheden zien voor intelligente IP-video-oplossingen binnen het bedrijfsleven. Infraroodsensoren die zich in de slimme camera’s bevinden, kunnen bijvoorbeeld in de zorg worden gebruikt voor het waarschuwen van verplegers als een patiënt uit bed valt. Of mensen die een pand betreden en verlaten kunnen automatisch door de camera’s worden geteld, waardoor er niemand achterblijft na sluitingstijd.

Van virtuele receptionist tot holografische werken in The Hub

Smart Room Booking – Deze oplossing voorspelt aan de hand van predictive analytics patronen het gebruik van meeting rooms. Vergaderruimtes worden vaak geboekt en vervolgens niet of maar een gedeelte van de tijd gebruikt. Door gegevens te analyseren – zoals hoe vaak een persoon die een ruimte reserveert daadwerkelijk op is komen dagen en hoe lang de ruimte gemiddeld in gebruik is door deze persoon - voorspelt Smart Room Booking hoe groot de kans is dat de meeting room beschikbaar is. Hierdoor kunnen ruimtes optimaal worden benut.

Van virtuele receptionist tot holografische werken in The Hub

Holographic Optical Element – Via een slimme bril met holografische optische technologie kunnen medewerkers efficiënter werken, doordat digitale instructies in het gezichtsveld worden getoond. Deze wearable communicator zal voornamelijk voor de logistieke en industriële industrie een welkome oplossing zijn, bijvoorbeeld voor ondersteuning in het magazijn of het repareren van complexe machines.

Workplace Hub - Workplace Hub is een centraal platform dat de gehele IT-infrastructuur en bestaande en toekomstige IT-systemen van een organisatie beheert en coördineert. Workplace Hub voorziet gebruikers van een centraal dashboard dat een compleet overzicht biedt van al het IT-gebruik van de hele onderneming. Hierdoor wordt het systeembeheer een stuk gemakkelijker.

Bron: Konica Minolta

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven