Consortium SWP doet mee aan Innovatie Challenge Nationale Politie

Consortium SWP doet mee aan Innovatie Challenge Nationale Politie

Om een antwoord te bieden op de steeds snellere ontwikkelingen binnen het politiewerk zoekt de politie innovatieve ideeën, concepten en oplossingen voor haar werkomgeving.

De politie gaat de komende tien jaar meer dan een miljoen vierkante meter huisvesting op een innovatieve manier bouwen en verbouwen. Zij zoekt daarvoor met steun van Bouwend Nederland, Bouwagenda en Bouwcampus een directe dialoog met de markt. Een Innovatie Challenge gaat deze bouwopgave op een geheel nieuwe manier van werken en aanbesteden invullen. Innovatie kan immers helpen om een schaalsprong te maken op het vlak van duurzaamheid, circulariteit en flexibiliteit. Zo wordt gezamenlijk een platform geboden aan innovaties die binnen de politie, maar ook daarbuiten, het verschil kunnen maken.

Consortium Smart WorkPlace en Partners

Samen met Philips Lighthing, ISS, Microsoft en Twynstra Gudde doet Smart WorkPlace mee aan de Innovatie Challenge. De afgelopen weken heeft het team onder leiding van het Philips Design Lab gewerkt aan een plan dat voor de gestelde deadline van 1 mei wordt ingeleverd. Ten grondslag aan het plan liggen diverse innovaties van de partners alsook een bezoek aan een politiebureau en enkele gesprekken met vertegenwoordigers van de politie. 

Kijk op Innovatie Challenge voor meer informatie. 

Bron: Smart WorkPlace

Foto: Van Pelt Architecten, nieuwbouw politie Bergen op Zoom

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven