Nieuwe SWP-partner Strukton Worksphere stelt beleving en behoefte van gebruiker centraal

Nieuwe SWP-partner Strukton Worksphere stelt beleving en behoefte van gebruiker centraal

Bouwtechnologiebedrijf Strukton Worksphere is sinds kort partner van Smart WorkPlace. Walter Okhuijsen - manager Business Development & Innovation bij Strukton Worksphere en Expert bij SWP - stelt het bedrijf voor.

Wat zijn jullie kernactiviteiten?

Strukton Worksphere is een technologiebedrijf. Vanuit ons bouw- en techniek-DNA bieden wij beheer- en onderhoudsdiensten en realiseren we nieuwbouw- en verbouwingsprojecten. We hebben door de jaren heen veel ervaring opgedaan in het ontwikkelen, ontwerpen, realiseren, onderhouden en exploiteren van prettige en gezonde werk- en verblijfsomgevingen. In het regisseren van deze keten zijn wij toonaangevend in de markt.” 

Welke kansen/ontwikkelingen ziet Strukton Worksphere voor de werkomgeving van de toekomst?

“Vroeger stond een gebouw op zichzelf, tegenwoordig is het verbonden met zijn gebruikers en omgeving. We weten steeds beter wie er in een gebouw aanwezig zijn, wat zij daar doen en wat hun persoonlijke behoeftes en voorkeuren zijn. We zien dat werkvormen aan het veranderen zijn. Werken op kantoor of thuiswerken is inmiddels ingehaald door werken in de trein, koffiehuis, restaurant, sportkantine, of eigenlijk waar dan ook. En die trend zal zich doorzetten. Gebruikers willen immers overal en altijd in een prettige en gezonde omgeving werken, ontmoeten en ontwikkelen. Dit is de nieuwe norm dankzij de 24-uurs economie en digitalisering. 

Hieruit ontstaan nieuwe werkplekomgevingen die slimmer worden. Sensor- en gebouwtechnologie, energiesystemen en de integratie van meubilairelementen met technologie gaan naadloos in elkaar over. Gebruikers staan met alles en iedereen in verbinding. Technologie en digitalisering maken dit mogelijk.”


Walter Okhuijsen - manager Business Development & Innovation bij Strukton Worksphere en Expert bij SWP

Welke rol ziet Strukton Worksphere daarin voor zichzelf?

“Wij benutten technologie op innovatieve wijze door vanuit onze klant- en onderhoudskennis prettige en gezonde werk- en verblijfsomgevingen te creëren. Zoals hiervoor al gezegd, staat niet het gebouw, maar de beleving en behoefte van de gebruiker hierbij centraal. Dat doen we op een ‘clevere’ manier. Slim, pienter, vernieuwend, doordacht. Zo geven we vorm aan prettige en gezonde werk, en verblijfsomgevingen voor iedereen. Strukton Worksphere wil voorloper zijn in de verbindende rol tussen slimme gebouwen en perfecte werkomgevingen. Onze belofte aan de markt is niet voor niets: “Clever Technology for Modern Life”.

“Wij voelen ons verbonden met de visie van Smart WorkPlace, die samenwerkingen tussen diverse bloedgroepen aanjagen zoals HR, IT, Mobiliteit, technologiebedrijven en Facility Management. Door te communiceren, mensen te verbinden en elkaar te activeren zien wij Smart WorkPlace als een kennisplatform dat vanuit een branche-overstijgende visie en vanuit eindgebruikersperspectief partijen aan elkaar koppelt om toekomstige slimme, gezonde en circulaire werkomgevingen te realiseren waar gebouwtechnologie en -digitalisering een belangrijke plek in zal nemen.”

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven