Medewerkers Accenture testen e-bikes voor zakelijk verkeer

Medewerkers Accenture testen e-bikes voor zakelijk verkeer

Zowel woon-werk als zakelijke kilometers per e-bike afleggen: dat gaan vijftig medewerkers van adviesbureau Accenture deze zomer testen in een pilot van twee maanden.

Adviesbureau Accenture wil zijn medewerkers een duurzamere en gezondere levensstijl aanbieden. Daarom hebben ze onder de medewerkers gekeken of er voldoende animo is om de e-bike te pakken voor woon-werk en zakelijke kilometers. Deze afstanden worden momenteel veelal afgelegd per (lease)auto of met het openbaar vervoer. 

Alternatief voor lease-auto’s

Accenture heeft leasemaatschappij ALD Automotive gevraagd e-bikes aan te bieden aan de werknemers van het adviesbureau als alternatief voor lease-auto’s. ALD Automotive merkt dat het leasen van e-bikes steeds meer in trek is bij bedrijven. Lonneke van der Horst, Marketing en Strategy, director van ALD Automotive: “De e-bike is vooral in de stad een serieus alternatief voor de auto. Het scheelt tijd, ruimte en geld voor parkeren. Het is een duurzame manier van vervoeren. Bovendien past het prima bij een gezondere levensstijl én kun je grotere afstanden overbruggen dan met een gewone fiets.” 

Vier locaties

De pilot is onlangs officieel van start gegaan bij Accenture aan de Zuidas in Amsterdam. Met ruim 100 aanmeldingen is de animo binnen Accenture boven verwachting. Verspreid over de kantoren in Amsterdam, Utrecht, Eindhoven en Heerlen gaan de komende twee maanden 50 medewerkers de e-bikes uitproberen. Het gaat om gewone en zogenaamde speed pedelec e-bikes van de merken Stromer en Riese & Muller die een snelheid tot wel 45 km/uur kunnen bereiken.

Mobiliteitsregeling

Als de pilot positief wordt afgesloten, dan overweegt Accenture voor een langere tijd lease e-bikes via ALD Automotive aan te bieden. In dat geval wordt de leasefiets een standaard onderdeel van de mobiliteitsregeling. 

Bron: ALD Automotive

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven