Coworking: je bent gek als je het negeert

Coworking: je bent gek als je het negeert

Het aantal coworking locaties blijft exploderen, overal ter wereld en in veel variaties. We hebben 6 inspirerende ontwikkelingen gevonden, in binnen- en buitenland.

Office Depot

Coworking: je bent gek als je het negeert

Leverancier van kantoorartikelen en -diensten Office Depot heeft onlangs zijn eerste coworking-ruimte gelanceerd op de winkellocatie Los Gatos in Californië. De coworking-ruimte, bekend als de Workonomy Hub, is het nieuwste onderdeel van het Office Depot Workonomy-platform, een groter initiatief dat is gericht op kleine bedrijven. De ruimte beschikt over gemeenschappelijke ruimtes met voldoende ruimte om elkaar te ontmoeten en te werken. Maar er zijn ook afgesloten ruimte huur. Branchegenoot Staples heeft een dergelijk office-in-store constructie, maar die is aanmerkelijk veel duurder: $ 130 per maand tegenover  $ 40 bij Office Depot.

The Wing

Coworking: je bent gek als je het negeert

The Wing  is een netwerk van co-working en community-ruimtes ontworpen voor vrouwen. De missie van The Wing is de professionele, maatschappelijke, sociale en economische vooruitgang van vrouwen via deze communities. De community gelooft dat het samenkomen ter bevordering van de missie van The Wing nieuwe kansen, ideeën en gesprekken creëert die zullen leiden tot meer mobiliteit en welvaart voor de vrouw. Waar dat verschil precies ligt maakt men niet direct duidelijk. Al valt in de huidige 4 vestigingen in de VS wel de huiselijke sfeer op, die verder gaat dan in andere coworking spaces.

The Assemblage

Coworking: je bent gek als je het negeert

Je hebt coworking ruimten en je hebt communities. En als je die samenbundelt kun je zoiets creeren als The Assemblage in New York City. De naam refereert aan het samenkomen met andere creatievelingen, opinieleiders en ondernemers om projecten te ontwikkelen die inspireren tot sociale verandering. 

Get Croissant

Coworking: je bent gek als je het negeert

Natuurlijk is het fenomeen coworking niet nieuw voor Nederland, en al helemaal niet in het overvolle Amsterdam en Rotterdam. Daar is voor coworkers op vele plekken mogelijk om een flexibele werkplek te vinden. Maar verandering van spijs doet eten, dus niet iedere dag op dezelfde plek werken zorgt voor de broodnodige inspiratie. En daarbij helpt de app Get Croissant, waarmee in een oogopslag te zien valt waar op dit moment werkruimte is. En ga je naar het buitenland? Ook in andere steden als Barcelona, Berlijn, Philadelphia, New York, maar Tel Aliv, Lissabon en Boekarest. 

Londen

Coworking: je bent gek als je het negeert

Over druk en overvol gesproken: in Londen is het niet makkelijk om een goedkope werkplek te vinden. En toch zijn die er, varierend van 200 pond per maand voor de WeWork ruimten, tot 400 pond per maand voor  Soho House & Co. Daarvoor krijg je wel een hele huiselijke sfeer waarin gewerkt kan worden, tot en met een heuse ‘boerenkeuken’ . 

Canopy Space

Coworking: je bent gek als je het negeert

Een combinatie van een stijlvolle kantooromgeving en een rustige huiselijke sfeer, zo is Canopy Space het beste te omschrijven. Het ene moment waan je je in het nieuwste kantoor van een grote wereldwijd opererende bank, en dat kan heel werkbaar zijn met internationale contacten. Maar in hetzelfde pand kun je rustig op een bank of klein bureau coworken.

Bron: Business Insider/The Wing/The Assemblage/Get Croissant/Canopy Space

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven