Eigen werknemers bedenken Hop on hop office

Eigen werknemers bedenken Hop on hop office

Een mobiel kantoor voor plekken waar kantoren lastig te realiseren zijn, zoals in havens. Dat is de achterliggende gedachte van het Hop on hop office.

Dit mobiele kantoor is door ingenieurs- en adviesbureau Witteveen+Bos ontwikkeld en begin juli in gebruik genomen. Het idee is afkomstig van drie eigen werknemers, Maarten Buurmans, Peter Puttkammer en Coen Teeuw: “In februari hoorden we over de plannen van Witteveen+Bos om pop-upkantoren te openen op locaties dichtbij onze opdrachtgevers en de arbeidsmarkt. Wij wilden graag een stap verder gaan: een mobiel kantoor, zodat we overal kunnen werken."

Antwerpen

"De komende tijd gaan we met de bus bijvoorbeeld naar de haven van Antwerpen, waar anders geen geschikte overlegmogelijkheid zou zijn. Ook plannen we afspraken op bouwlocaties waar nu nog geen voorzieningen zijn. Met ons Hop on hop office kunnen we ter plaatse de situatie bekijken, direct overleggen en daarna ter plaatse aan het werk."

Reistijd voorkomen

Onnodige reistijd halverwege de dag wordt voorkomen, doordat het Hop on hop office is ingericht als volwaardig kantoor met werkplekken, internetverbinding en keukenfaciliteiten.

Oude camper

Algemeen directeur Karin Sluis van Witteveen+Bos vindt het heel bijzonder om te zien hoe collega’s hun eigen invulling geven aan dit initiatief. “Ze hebben me op ludieke wijze overtuigd, door als voorbeeld een oude camper om te toveren tot kantoor. Ik vond het meteen een goed idee: we willen dichter bij de arbeidsmarkt komen en dichterbij onze klanten zijn en dit is een zeer effectieve methode om dat te bereiken.”

Inmiddels is een aantal financiële en juridische hobbels overwonnen en hebben de initiatiefnemers een conceptueel idee doorontwikkeld naar een representatief kantoor op wielen. 

Bron: Witteveen+Bos

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven