SAS Software en Hitachi presenteren Realtime Analytics

SAS Software en Hitachi presenteren Realtime Analytics

Het bruiste tijdens Accenture Innovation Awards 2018. Zowel grote als kleine bedrijven presenteerden zichzelf. Op uitnodiging van ISS zochten wij naar relevante innovaties.

Het meest opvallend, vanuit het Smart WorkPlace perspectief, was de software van SAS en Hitachi. De stand van SAS Software werd live 3D-gescand, gevisualiseerd en van data voorzien, zoals de lengte en houding (staand/zittend) van de bezoekers. Op basis van de verzamelde data werd een voorspelling gedaan van de te verwachten bezoekers. De gescande en gepresenteerde data was volledig anoniem. Geen privacy-schending dus. Maar je kunt wel zien of iemand zit, staat, beweegt, rent, zijn armen omhoog doet, etc. In onderstaande video kun je goed zien hoe dat werkte.

De mogelijke toepassingen en opbrengsten hiervan zijn enorm. Denk bijvoorbeeld eens aan de ontvangstruimte van een politiebureau. De live-analyse van de beelden zegt iets over wat er gebeurt zonder dat de privacy van aanwezigen wordt geschonden. Of de analyse van de effecten van een werkplekconcept.  

De winnaars van de AIA 2018 vind je hier. Wil je meedoen aan de AIA 2019, kijk dan hier.

Bron: Smart WorkPlace

Delen: Twitter LinkedIn Facebook
Fred  Kloet

Fred Kloet

Directeur SWPi, Smart WorkPlace International

»

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven