Hoe gedraag je je in het verkeer?

Hoe gedraag je je in het verkeer?

Waarom appen we achter het stuur, terwijl we veiligheid belangrijk vinden? Waarom staan we met de auto in de file, terwijl er slimmere alternatieven zijn?

Deze vragen staan centraal in de opleiding Mobiliteit & Gedrag van de Behavior Change Academy. 

Vlotte, veilige, gezonde en duurzame mobiliteit betekent meestal dat we ons vlot, veilig, gezond en duurzaam moeten gedragen. Gedrag is echter vaak irrationeel. We willen ons niet laten vertellen wat we moeten doen, zijn van nature sceptisch over nieuwe oplossingen en zelfs als we willen veranderen blijkt dat lastig voor ons. Weerstanden, persoonlijke drijfveren en sociale motieven hebben een enorme invloed op ons doen en laten. Ideeën veranderen onze wereld alleen als ze leiden tot gedragsverandering. Inzicht in gedrag is daarom essentieel voor vooruitgang.

In de vijfdaagse opleiding vergaart men kennis over de meest recente wetenschappelijke inzichten op het gebied van gedrag en mobiliteit. Daarnaast leert men de vaardigheden om mobiliteitsgedrag met deze kennis te beïnvloeden. De eerste dag is op 5 februari 2019, en de opleiding eindigt op 4 juni. Drie hoofddocenten en drie gastdocenten helpen de deelnemers hiermee.

Lees hier meer over het programma en de inhoud van de cursus.

Bron: Gedragsveranderaar.nl

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven