CHRO Ahold Delhaize is beste van 2018

CHRO Ahold Delhaize is beste van 2018

Abbe Luersman, CHRO van Ahold Delhaize, wint de CHRO of The Year Award 2018. Ze volgt daarmee Janine Vos van Rabobank op, die vorig jaar de Award in wacht sleepte. 

Dat werd eind november bekendgemaakt op de CHRO Summit in het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam. Hier waren op uitnodiging van de CHRO Community meer dan honderd HR directeuren bijeen om met toonaangevende sprekers te sparren over het thema Diversity in a complex world.

Duidelijke impact

CHRO Ahold Delhaize is beste van 2018

Luersman (links) is verkozen boven de andere drie genomineerden: Jana Belyušová (Endemol); Hans van Leeuwen (Asito) en Renata Mrazova (NN). Deze CHRO’s hebben zich onderscheiden met een innovatief en vooruitstrevend HR-beleid, kortweg de 3 I’s: Innovatie, Inspiratie en Impact. Een beleid dat een duidelijke impact heeft op de gestelde bedrijfsdoelstellingen en/of bijdraagt aan de gewenste bedrijfstransformatie. Zij hebben bewezen een diepe HR-kennis te kunnen combineren met een strategisch inzicht en een heldere toekomstvisie. Het doel van de CHRO of the Year Award is om innovatieve, inspirerende HR-directeuren, die een duidelijk impact op de organisatie hebben, erkenning te geven voor het werk dat zij doen.

Diversiteit maakt sterk

Het thema Diversity in a complex world is tijdens de CHRO Summit breed uitgedragen. Demografische ontwikkelingen en internationalisering hebben de samenstelling van de arbeidsmarkt enorm divers gemaakt. De verscheidenheid van mensen, met hun sterke eigenschappen en vaardigheden, op de werkvloer is de laatste decennia groot geworden. En dat moet ook zo zijn, want diversiteit maakt sterk.

Kennis en ervaringen gedeeld

Maar, is het ook makkelijk? Tijdens het CHRO Summit is er gekeken hoe een diverse werkvloer gecreëerd kan worden. Er is kennis en er zijn ervaringen gedeeld over hoe je het beste om gaat met culturele diversiteit, welke kansen en uitdagingen het met zich mee brengt en hoe je als CHRO zorgt voor een divers personeelsbestand dat werkt.

Lees hier meer over de verkiezing van Abbe Luersman.

Bron: CHRO

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven