Smart informatieprofessionals ontdekken mens achter algoritmen

Smart informatieprofessionals ontdekken mens achter algoritmen

Smart Cities, Smart Me & Ethiek, Smart Mobility, Smart Industries en Smart Glam; allemaal onderwerpen van het KNVI congres ‘Smart Humanity’. Toch bleek de Smart Mens leidend.

Over deze vijf Smart thema’s hebben op donderdag 13 december meer dan 70 sprekers een bijdrage geleverd aan dit congres. Daar kwamen liefst 700 informatieprofessionals op af, die een non-stop afwisselend programma sessies konden bezoeken als Patatje Oorlog, Datapoly, AI for good en Design Thinking for Human Wicked Problems. 

Het Eye filmmuseum was een inspirerende en exclusieve setting: een informatie-hub voor filmkenners, een museum met een uitgebreide fysieke en digitale collectie, en een open ontmoetingsplaats die midden in de samenleving staat.

Al vroeg – om 07.00 uur - werd de aftrap gedaan door Michel van Leeuwen van het NCTV die hiermee de hackathon opende. Tegen 9 uur werd het event officieel geopend door Paul Baak en Wouter Bronsgeest. Daarna volgden de sessies, workshops en lezingen elkaar op. Van 'Data bestaan niet' van Maxim Februari tot de film TOEGANG en van 'Buurman wat doet u nu' van VIenG tot een rondleiding in het circulaire lab rondom EYE. Onder het genot van een hapje en een drankje was iedereen in de gelegenheid bij te praten en de standhouders en sponsors te bezoeken.

Kijk hier voor enkele presentaties van deze dag. 

Bron: KNVI

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven