Chief Happiness Officer laat met welzijnsbeleid organisatie groeien

Chief Happiness Officer laat met welzijnsbeleid organisatie groeien

20 maart is International Day of Happiness. Ook in de werkomgeving krijgt dit thema steeds meer aandacht. Er zijn zelfs bedrijven met een Chief Happiness Officer. Elke van Hoof schreef er een boek over.

Waarom hebben steeds meer mensen een burn-out? Hoe voorkom je dat medewerkers uitvallen? Hoe maak je van werkplezier een belangrijk target?

Nog nooit waren er zo veel werknemers voor langere tijd afwezig. Stress, hoge werkdruk en verregaande flexibiliteit eisen hun tol. Bovendien gaan we door de vergrijzing later op pensioen, beseffen we dat gelukkige werknemers voor betere resultaten zorgen en willen steeds meer mensen hun baan als een zinvolle activiteit zien.

In het boek ‘De Chief Happiness Officer; Stappenplan voor een strategisch welzijnsbeleid op het werk’ roept Elke van Hoof daarom een nieuwe functie in het leven: de Chief Happiness Officer. De CHO krijgt de belangrijke taak binnen een organisatie het welzijn van de medewerkers te bevorderen. Dat doet hij onder meer door afwezigheden grondig in kaart te brengen en door proactief geluk en zingeving te managen.

De Chief Happiness Officer is er voor al wie binnen een bedrijf vorm wil geven aan een welzijnsbeleid dat de organisatie helpt groeien. Daarvoor reikt Elke Van Hoof belangrijke inzichten aan, praktische tips, strategieën en oefeningen.

Inhoudsopgave:

  1. Happiness rules
  2. Over wetgeving en anders werken
  3. Goede stress, slechte stress
  4. Kapstokken voor een geïntegreerd happiness beleid
  5. Het geïntegreerd beleid: meten is weten
  6. Het geïntegreerd beleid: stappenplan
  7. Het geïntegreerd beleid: werken op proactiviteit en remediëring
  8. Het geïntegreerd beleid: wat als het toch fout gaat…
  9. Cases en good practices

Ook Smart WorkPlace onderkent het belang van Happiness. Zo organiseerde het een Round Table over Health & Happiness.

Credit afbeelding: www.hpbbnieuws.nl

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven