Met FME investeren in smart working om nieuwe technologieën maximaal te benutten

Met FME investeren in smart working om nieuwe technologieën maximaal te benutten

Hoe benut je als bedrijf én als medewerker de kansen van nieuwe technologieën maximaal? Dat kan door in Smart Working te investeren. FME ontwikkelde hiervoor het Smart Working-model.

De FME, de ondernemersorganisatie voor de technologische industrie, heeft daarom een Smart Working-model ontwikkeld. De vier bouwstenen van dit model geven aan op welke gebieden jij jouw organisatie gereed kunt maken voor Smart Working. Door goed en tijdig in Smart Working te investeren, wordt jouw gehele bedrijf wendbaarder en kan het makkelijker inspelen op ontwikkelingen, met aantrekkelijk werk op alle niveaus.

Investeren in smart working om nieuwe technologieën maximaal te benutten

Voordat organisaties aan de slag gaan, kunnen ze eerst de  Smart Working Scan invullen. Daardoor komt de organisatie te weten in welke mate Smart Working door al op de verschillende bouwstenen wordt toegepast. Het geeft inzicht en kan een start zijn van een ontwikkelpad voor de organisatie en de medewerkers.

Aanpak

Op basis van de vier bouwstenen heeft FME het Smart Working 5-stappenplan ontwikkeld. Met behulp van dit stappenplan helpen wij je inzicht te creëren in de huidige situatie van je bedrijf en de gewenste stip op de horizon: de innovatieve organisatie. Vervolgens stellen we samen met de mensen uit jouw organisatie jullie Smart Working-speerpunten vast en geven we advies over een mogelijke oplossingsrichting, zodat jouw organisatie én medewerkers klaar zijn voor de toekomstige ontwikkelingen.

Investeren in smart working om nieuwe technologieën maximaal te benutten

Het Smart Working 5-stappenplan verloopt als volgt:

1 Inventarisatie en analyse

In de eerste stap krijg je inzicht in huidige opvattingen in je organisatie, de innovatiemogelijkheden en -voorwaarden bij leidinggevenden en medewerkers. Dit doen we behulp van een intake, (groeps-)interviews, de Smart Working scan en een Smart Working-benchmark, waarin de antwoorden van jouw medewerkers worden gebenchmarkt tegen de antwoorden van de ruim 8.000 respondenten in onze database.

2 Gap- en draagvlakanalyse MT

In deze stap stellen we de ‘gap’ vast tussen de huidige situatie en de gewenste stip op de horizon: een wendbare en innovatieve organisatie. In twee MT-sessies helpen we je met het interpreteren van de resultaten en met het opstellen van de eerste speerpunten ten aanzien van Smart Working in jouw bedrijf.

3 Innovatief leiderschap

In de derde stap verfijnen we de Smart Working-speerpunten met het middenkader en kernfunctionarissen. We peilen draagvlak en mogelijkheden en vertalen deze naar hun eigen vaardigheden en gedrag.

4 Innovatief medewerkerschap

De voorgaande stappen en speerpunten worden vervolgens besproken met je medewerkers. Hiermee willen input, draagvlak en wederzijds begrip creëren. Ook bij hen staat de vraag centraal: wat is de essentie van een innovatief bedrijf? En wat betekent het voor jouw gedrag, toekomstige vaardigheden en zelflerend vermogen?

5 Richting, borging en evaluatie

Dit alles leidt uiteindelijk tot een eindrapportage met concrete oplossingsrichtingen voor succesvol innovatiegedrag binnen jouw organisatie. Een realistische, aantrekkelijke en bedrijfsspecifieke Smart Working-aanpak, inclusief een advies over eventueel te gebruiken instrumenten. 

Resultaat

Dit Smart Working 5-stappenplan geeft inzicht in de huidige situatie van jouw organisatie en de afstand tot (technologische) trends en ontwikkelingen. Het genereert een – door de gehele organisatie gedragen – aanpak om van jouw bedrijf, processen en medewerkers een innovatieve en wendbare organisatie te maken. Je ontvangt advies en oplossingsrichtingen om Smart Working bij jullie toe te passen. Denk aan leiderschap, competentiemanagement, gesprekscyclusdialoog, personeelsplanning, leercultuur, duurzame inzetbaarheid, performance management en procesaanpassingen.

Totale investering vergoed door A+O Fonds

De totale investering voor het FME Smart Working 5-stappenplan bedraagt maximaal € 15.000,-. FME heeft met A+O Metalektrofonds een afspraak gemaakt dat lidbedrijven die onder de cao Metalektro vallen dit traject volledig vergoed kunnen krijgen via hun regeling ‘Strategisch plan duurzaam ontwikkelen medewerkers’. 

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven