Finalisten funda in business/Vastgoedmarkt Young Talent Award 2019 bekend

Finalisten funda in business/Vastgoedmarkt Young Talent Award 2019 bekend

Lars van Engelen, Lieske van Pelt en Niraj Sewraj gaan door naar de finale. David Menkveld, werkzaam bij Smart WorkPlace partner Colliers International, was een van de twee afvallers.

De uitslag werd bekendgemaakt na een zeer spannende debatronde op donderdagavond 11 april tijdens een alumni-avond van de Amsterdam School of Real Estate. Lars van Engelen,  projectdirecteur Snippe Projecten, Lieske van Pelt, asset manager Retail CBRE Global Investors en Niraj Sewraj, stadsontwikkelaar BPD Europe, kwamen daarbij als besten uit de bus.

Sjoerd Groen, partner abcnova, en David Menkveld, senior consultant  Corporate Real Estate Solutions Colliers International, vielen af. De kandidaten werden  beoordeeld op hun blogs (jury, 30 procent), de verkiezing op internet (20 procent), het debat (jury, 30 procent) en het oordeel van het aanwezige publiek (20 procent)

Onder leiding van moderator Anouschka Laheij verdedigden de genomineerden met vuur hun stellingen, die in het teken stonden van ‘ontwikkelen en transformeren’. Van het publiek kreeg Sewraj de meeste stemmen, terwijl Menkveld door de jury als winnaar van het debat werd uitgeroepen. Dat hij toch geen plaats kreeg in de finale, kwam onder meer doordat de alumni zijn inzet tijdens het debat minder waardeerden.

Lars was de favoriet van de internetstemmers, met Lieske als goede tweede. In de dagen voorafgaand aan het debat wist zij haar achterstand nog behoorlijk in te lopen. Haar blog kreeg van de jury de hoogste score.

Het slotdebat van de twaalfde editie van de Young Talent Award vindt plaats tijdens de vastgoedbeurs Provada 2019 in de Rai Amsterdam op donderdag 6 juni 2019 om 10.30 uur in de stand van Vastgoedmarkt. In de aanloop naar de finale moeten de drie finalisten nog een blog schrijven over het ‘future proof’ maken van het transformatiegebied dat zij krijgen toebedeeld als case voor de finale. Het betreft drie verschillende projecten die zijn aangemeld voor het Transformatieplein op de Provada. Welke dat zijn, wordt binnenkort bekendgemaakt.

De uiteindelijke winnaar wordt op drie onderdelen bepaald: het aantal stemmen op de website (eenderde, waarbij de reeds vergaarde stemmen ook meetellen) de jurycijfers voor de inzet in het tweede debat (eenderdel) en het cijfer voor de blog (eenderde). Na het juryberaad vindt de feestelijke uitreiking meteen plaats op de stand van Funda.

In de tweede ronde bestaat de jury uit: voorzitter Marc Roos, chief commercial officer Funda; Gaston Hupkens, head of Asset Management, Operations and Finance Patrizia; Jessie Wagenaar, directeur Verkoop en Gebiedsmarketing  BPD Ontwikkeling; Tim de Vries, consultant Office Agency Cushman & Wakefield en Erik Wiegerinck, senior redacteur Vastgoedmarkt.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven