Veiligheidsregio Fryslân deed mee aan Odyssey Hackathon

Smart WorkPlace partner Veiligheidsregio Fryslân deed mee aan de Odyssey Hackathon. Tijdens dit evenement zochten mondiale innovatieteams naar oplossingen voor grote uitdagingen. 

Samen met de Veiligheidsregio’s Rotterdam-Rijnmond en Groningen, Meldkamer Noord-Nederland en het Instituut Fysieke Veiligheid schreef Veiligheidsregio Fryslân  twee ‘challenges’ uit voor de Odyssey Hackathon, die van 11 tot en met 15 april in Groningen plaatsvond.

Aan de Odyssey Hackathon, waar het draait om de thema's Blockchain en Artificial Intelligence, deden in totaal 100 teams mee uit verschillende landen. Deze teams waren verdeeld over twintig challenges uit diverse sectoren in de samenleving. Tien internationale teams gingen aan de slag met de twee challenges die mede door Veiligheidsregio Fryslân waren uitgeschreven. In de eerste challenge stond de vraag centraal hoe je het delen van informatie over gevaarlijke stoffen kunt stimuleren. De tweede challenge ging over het zorgen voor gevalideerde informatie en het delen daarvan tijdens een crisis. De tien teams moesten aan het einde van het weekend onder meer een werkend prototype opleveren.

Netwerksamenleving

Naast het werken aan technische oplossingen ligt aan de hackathon de gedachte ten grondslag dat we in een netwerksamenleving leven en dat problemen samen moeten worden opgelost. Moderne technologie kan daar bij helpen. “Wij doen als Veiligheidsregio Fryslân mee aan de hackathon omdat we de netwerksamenleving actief willen omarmen,” vertellen Johan Haasjes, programmaleider innovatie en informatie, en Jeroen Westerik, afdelingshoofd informatiemanagement bij Veiligheidsregio Fryslân. “Daarnaast willen we concrete en toepasbare ervaring opdoen met de zich snel ontwikkelende technologieën om ons heen. Zo werken we nu en in de toekomst samen aan een veiliger Fryslân.”

Meer weten?

Kijk dan op https://www.brandweer.nl/ons-werk/odyssey-hackathon of op https://www.odyssey.org/

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven