Inspirerende livestreams voor designers

Hoe kan de (werk)omgeving fraaier worden vormgegeven en welke rol kan technologie daarbij spelen? Dat en andere onderwerpen komen aan de orde bij zes inspirerende livestreams van architectuur- en design tijdschrift Dezeen.

In de eerste livestream (zie boven) voorspelt trendvoorspeller Li Edelkoort hoe technologie de komende twintig jaar verder wordt geïntegreerd in ons leven en onze woning. Aan de talk, gehouden in 2018 in Milaan tijdens Softwear, een tentoonstelling van lifestyle producten van Google tijdens de Milaan Design Week, namen ook Ivy Ross, hardware designer bij Google, en trendvoorspeller Martin Raymond deel.  

Van een heel andere orde is de tweede livestream, gehouden in het Design Museum in Londen, over de invloed van Bauhaus op Deens design. Tijdens de livestream botsen Deyan Sudjic, directeur van het Design Museum, en architectuurhistorica Harriet Harriss. De laatste vindt dat mannen binnen Bauhaus vaak het werk van vrouwen hebben geclaimd.

Bij de derde livestream gaat Dezeen-uitgever Marcus Fairs in gesprek met Richard Small en Matthew Laird van Sony over de mogelijkheden om met een druk op de knop het design van bijvoorbeeld je horloge te veranderen. Het gesprek vond plaats tijdens London Design Festival 2018.

Bij de vierde livestream, gehouden tijdens de Stockholm Design Week 2019, benadrukt landschapsarchitect Thorbjörn Andersson het belang van parken en openbare pleinen als noodzakelijk framework voor attractieve steden.

In de vijfde livestream vindt een panel gedurende de Dutch Design Week 2018 dat er meer science fiction nodig is bij designers om de aarde te redden.

De zesde livestream tenslotte draait om hoe nieuwe technologieën zoals 3D printing designers kunnen helpen om dichterbij het ambacht te komen. Deze talk vond plaats tijdens de Milaan Design Week.

Alle zes livestreams zijn hier te zien.

Dit is slechts een selectie. Voor meer inspirerende video’s van Dezeen click hier.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven