VZR en Macadam slaan handen ineen

VZR en Macadam slaan handen ineen

Een voorinspectie kan discussie over gebruiksschade versus een te melden schade voorkomen bij het inleveren van een leaseauto. Daarom slaan Smart WorkPlace partner VZR en Macadam de handen ineen.

Er zijn in Nederland ruim 1,6 miljoen zakelijke rijders, waarvan 1 miljoen met leaseauto’s. Zij krijgen allemaal te maken met het moment dat de leaseauto ingeleverd moet worden. Of aan het einde van het contract of voortijdig door bijvoorbeeld wisseling van werkgever. Op dat moment volgt de eindecontractinspectie. De leaseauto wordt dan van binnen en van buiten uitgebreid geïnspecteerd en de leasemaatschappij of wagenparkbeheerder ontvangt een rapport van alle schades. 

Om ervoor te zorgen dat zakelijke rijders niet voor een onverwachte kostenpost komen te staan op het moment dat de leaseauto ingeleverd wordt, gaan de Vereniging Zakelijke Rijders (VZR) en inspectiebedrijf Macadam actief samenwerken in het belang van de zakelijke rijder. Voor de inlevering van de leaseauto kunnen VZR-leden tegen gereduceerd tarief een voorinspectie laten uitvoeren op een zelfgekozen locatie. Deze voorinspectie brengt vooraf en objectief alle schades van de auto in kaart, inclusief de kosten die ermee gemoeid zijn. Dit voorkomt onverwachte kosten bij het inleveren van het zakenauto en geeft helderheid bij eventuele discussies. Aangezien Macadam een onafhankelijk inspectiebedrijf is, heeft zij geen enkel belang bij de hoogte van de afrekening van de schade of eventuele verkoopwaarde van het voertuig.

In sommige gevallen berekent een leasemaatschappij diverse keren eigen risico of zelfs het hele schadebedrag als een schade na inlevering wordt geconstateerd. Voor een berijder is het dus belangrijk om de schade altijd te melden voor inlevering en/of deze al te laten repareren.

Macadam is met 25 jaar ervaring en ruim 1.500 inspecties per dag marktleider in ruim 10 landen. In samenwerking met VZR biedt Macadam actief de voorinspectie aan en integreert VZR deze in het aanbod naar haar leden. Ook is Macadam sponsor van het VZR Lease Event in december, waarbij de verkiezing Leasemaatschappij van het Jaar wordt gepresenteerd.

Foto (v.l.n.r.): Martin Huisman (bestuurslid VZR), Gerhard Prent (Macadam), Jan van Delft (VZR) en Marcel van Driel (Macadam).

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven