Workshop Universiteit Utrecht over uitdagingen voor campus- en gebouwontwikkeling

Workshop Universiteit Utrecht over uitdagingen voor campus- en gebouwontwikkeling

Welke uitdagingen ziet de Universiteit Utrecht voor de campus- en gebouwontwikkeling? Daarover geeft René den Houting, adjunct directeur Vastgoed en Campus van de Universiteit Utrecht, een workshop tijdens Campus Day.

Het Utrecht Science Park is een dynamisch gebied waar dagelijks meer dan 70.000 mensen naar toe reizen om te leren, werken, onderzoeken, ontwikkelen en zorg te verlenen. Een gebied met een unieke concentratie van kennisinstellingen en bedrijven waar ontmoeten, samenwerken, kennis delen en innoveren centraal staan.

In het Utrecht Science Park ontwikkelt de Universiteit Utrecht samen met partners een bruisende en inspirerende omgeving waar een hechte gemeenschap van instellingen, instituten en bedrijven samenwerkt en kennis deelt. Het doel is om het onderzoek nog te verbeteren en sneller te kunnen inspelen op de veranderende wereld. Studenten doen daarin volop mee.

De ambitie van de samenwerkende partners is het scheppen van een internationaal toonaangevend vestigingsmilieu voor innovatieve organisaties op het gebied van gezondheid, life sciences en duurzaamheid. Zo ontstaan broedplaatsen waar studenten en medewerkers in contact komen met de nieuwste ideeën en mogelijkheden.

De campus, ontwikkeld sinds 1960, is zijn tijd altijd vooruit gebleven. Momenteel worden de gebouwen van het eerste uur duurzaam verbouwd en aangepast aan de eisen van de toekomst. Waar dat niet meer mogelijk is, wordt gekozen voor duurzame sloop. Nieuwe panden worden gebouwd met hoge duurzaamheidskwalificaties. Ook is onlangs een nieuwe tramlijn aangelegd, die de belangrijkste schakel vormt in de bereikbaarheid van het Utrecht Science Park.

Door de snelle maatschappelijke veranderingen op het gebied van klimaat, demografie, mobiliteit en ICT-toepassingen worden we meer dan ooit gedwongen na te denken over de wereld van morgen. Deze veranderingen hebben ook gevolgen voor de huisvesting van functies, de inrichting, energievoorziening en bereikbaarheid van het Utrecht Science Park.

Hoe belangrijk is een campus, in deze tijd van toenemende digitalisering van het onderzoek en onderwijs? Welke impact heeft digitalisering op onze gebouwen? Hoe kan technologie ons helpen bij het slim verder ontwikkelen van onze vastgoedportefeuille? Welke uitdagingen ziet de Universiteit Utrecht vandaag de dag voor de campus- en gebouwontwikkeling?

Al deze uitdagingen komen aan de orde tijdens de interactieve workshop van René den Houting, adjunct directeur Vastgoed en Campus van de Universiteit Utrecht, op Campus Day.

Campus Day wordt georganiseerd door Smart WorkPlace samen met haar partners Aestate, AT Osborne, Royal HaskoningDHV en Twynstra Gudde. Campus Day vindt plaats op 20 juni in het Victor J. Koningsbergergebouw bij Universiteit Utrecht.Click hier voor het programma en hier om in te schrijven.

Workshop Universiteit Utrecht over uitdagingen voor campus- en gebouwontwikkeling

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven