Campus as a Service: workshop van Aestate tijdens Campus Day

Campus as a Service: workshop van Aestate tijdens Campus Day

Hoe wordt huisvesting op de campus georganiseerd waar kennisdelen en gezamenlijk doelen behalen centraal staan? Jackie de Vries neemt succesvolle én minder succesvolle praktijksituaties interactief onder de loep.

Kritische succesfactoren

Deeleconomie en inhoudelijke samenwerkingen tussen organisaties leiden tot een veranderende vraag binnen de huisvestingsbranche. Voor het behalen van organisatiedoelstellingen is samenwerking dan een voorwaarde, met kennisdeling als meerwaarde. Tijdens Campus Day worden in de workshop ‘Campus as a Service’ de kritische succesfactoren aan de hand van praktijksituaties besproken. De nadruk ligt op integrale huisvesting dat verder gaat dan het onafhankelijk werken van tijd, plaats en apparaat. 

Innovatie en talent zijn belangrijke redenen om voor een flexibele ruimte te kiezen. Ook moeten organisaties meer samenwerken om hun doelen te halen. Dit leidt tot een toenemende vraag naar integrale huisvestingsoplossingen: verschillende partijen huisvesten in één gebouw.

Maar hoe werkt het in de praktijk? Waar eerst werd samengewerkt vanuit winstoogpunt, gebeurt dit nu om primaire organisatiedoelen te behalen. Het gaat niet meer om het aanbieden van serviced offices maar om het creëren van voorzieningen waarin kennisdeling centraal staat. Hoe ga je om met governance, kwaliteit en inhoudelijke meerwaarde voor een succesvol samenwerkingsconcept?

De theoretische onderbouwing van deze workshop is gebaseerd op het afstudeeronderzoek dat Ester Baars bij Aestate deed. Jackie de Vries, directeur Aestate, neemt samen met Ester succesvolle én minder succesvolle praktijksituaties op een interactieve manier onder de loep.

Aanmelden

Aestate verzorgt de workshop ‘Campus as a service’ tijdens Campus Day op donderdag 20 juni van 13:30 tot 14:15 uur. 

Campus Day vindt plaats op 20 juni in het Victor J. Koningsbergergebouw bij Universiteit Utrecht. Het wordt georganiseerd door Smart WorkPlace samen met haar partners Aestate, AT Osborne, Royal HaskoningDHV en Twynstra Gudde. Click hier voor het programma en hier om in te schrijven.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven