ISS en PwC zetten AI in om fors op voedselkosten te besparen

ISS en PwC zetten AI in om fors op voedselkosten te besparen

Smart WorkPlace partner ISS Facility Services gaat als eerste facilitaire dienstverlener in Nederland de artificial intelligence toepassing Winnow Vision inzetten om voedselkosten te verlagen. ISS doet dit bij opdrachtgever PwC.

Met behulp van camera’s, slimme weegschalen en machinelearning ‘leert’ Winnow Vision om aankoopbeslissingen van voedselproducten aan te passen om voedselverspilling en overproductie te voorkomen. Op deze wijze kan tot wel acht procent op de voedselkosten worden bespaard. Winnow is een startup die voortkomt uit het ISS Corporate Garage Open Innovation Programme, waarmee opdrachtgevers van ISS toegang hebben tot een open innovation platform.

Miljoenen maaltijden niet meer in de vuilnisbak

Winnow werkt al sinds oktober 2017 aan de technologie en deed verschillende pilots, o.a. met IKEA. De pilot toonde stelselmatig aan dat Winnow Vision de menselijke nauwkeurigheidsniveaus overtreft en chefs in de bedrijfskeuken in staat stelt om slimmere, meer winstgevende en efficiëntere keukens te runnen. Winnow heeft de commerciële keukens inmiddels geholpen om meer dan € 30 miljoen aan voedselkosten op jaarbasis te besparen, wat neerkomt op het voorkomen van meer dan 23 miljoen maaltijden die voorheen in de vuilnisbak belandden. De nieuwe, door Artificial Intelligence aangedreven Winnow Vision is inmiddels al in meer dan 75 keukens geïnstalleerd en de technologie zal dit jaar nog op een groot aantal locaties verder worden uitgerold.

Kijk hier het introductiefilmpje over Winnow Vision.

Kijk hier het filmpje over de toepassing van Winnow Vision bij IKEA.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven