Alphabet Nederland en Friesland Lease beste leasemaatschappijen

Alphabet Nederland en Friesland Lease beste leasemaatschappijen

Op het drukbezochte Lease Event heeft Smart WorkPlace partner VZR (Vereniging Zakelijke Rijders) de uitkomsten van het grootschalige tevredenheidsonderzoek onder berijders bekend gemaakt.

Tevens zijn er tijdens het Lease Event awards uitgereikt aan de leasemaatschappijen die in de diverse categorieën in de top drie zijn geëindigd. Zowel Alphabet Nederland als Friesland Lease gingen er ieder met maar liefst twéé titels vandoor.

In het jaarlijks onderzoek van VZR, in samenwerking met Tevreden.nl, spraken ruim 9.000 respondenten hun waardering uit over hun leasemaatschappij. Het gemiddelde rapportcijfer dit jaar kwam uit op een 7,9 dat is iets lager dan het laatste rapportcijfer uit 2017. Ook de gemiddelde NPS score van 22 was 9 punten lager dan die van 2017. Uit het onderzoek blijkt dat er niet direct meer ontevreden berijders zijn, maar dat er vooral minder berijders zijn die bovenmatig tevreden zijn.

Tevredenheid Leaserijders

De Beste Leasemaatschappij 2020 in de categorie grote leasemaatschappijen is Alphabet Nederland met rapportcijfer 8,4. ALD Automotive gaat er met de tweede prijs vandoor en Arval claimt de mooie derde plaats.
 
In de categorie middelgrote en kleine leasemaatschappijen is Friesland Lease de Beste Leasemaatschappij 2020 met het rapportcijfer 8,2. WagenPlan neemt met trots de tweede plaats voor zijn rekening en Wittebrug Lease kan zich de derde plaats toe-eigenen.
 
Tevredenheid Wagenparkbeheerders

Beste Leasemaatschappij 2020 in de categorie wagenparkbeheerders is Friesland Lease, met rapportcijfer 8,4. Van Mossel Leasing is de runner up en Alphabet Nederland is derde in deze categorie.

Tevredenheid Private Lease-rijders

Alphabet Nederland wint de titel Beste Leasemaatschappij 2020 ook in de categorie Private Lease met rapportcijfer 8,9. De tweede plaats heeft IKRIJ.nl gewonnen en ALD Automotive pakt de derde plaats.
 
VZR-voorzitter Jan van Delft heeft ook nog een overview naar aanleiding van de uitkomsten: “Hoewel leaserijders iets minder tevreden zijn dan in onze vorige meting, zien we cijfers ruim boven de acht op diverse onderdelen. De beoordeling door de wagenparkbeheerders valt op doordat zij de top drie, nagenoeg overal, ruim boven de acht waarderen. De Private Lease-rijders zijn zeer tevreden, met name over communicatie en onderhoud en geven zelfs negens.”

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

 • Keep it cool!

  Keep it cool!

  zondag 13 augustus

  Hoe reboard je na een korte staycation? Daarover schreef Manouk de Weert van Smart WorkPlace Partner Brink Management / ...

  Verder lezen

 • Medewerkers mentaal gezond houden

  Medewerkers mentaal gezond houden

  zondag 13 augustus

  Hoe houd je medewerkers mentaal gezond? Zorgverzekeraar ONVZ heeft Helder voor de Geest gelanceerd, een serie video’s ...

  Verder lezen

Terug naar boven