Zakelijke auto’s tot stilstand

Zakelijke auto’s tot stilstand

De wereld lijkt met een enorme snelheid tot stilstand te zijn gekomen. Daarmee zijn er ook een grote hoeveelheid zakelijke auto’s tot stilstand gekomen. Smart WorkPlace partner Vereniging Zakelijke Rijders zet het op een rij.

Nuttige inzet van je leaseauto

Het meest voor de hand liggend is natuurlijk om voor je ouders, oudere buren, familie en kennis te zorgen door het doen van boodschappen en andere klussen. Voorwaarde daarbij is natuurlijk dat je zelf helemaal geen klachten hebt.
 
Autoreparatie

Mocht je nog achterstallige reparatie hebben, dan is dit misschien een goed moment om die te laten uitvoeren. Check met je reparateur of leasemaatschappij of zij open zijn en laat je auto repareren.
 
Deukjes

Hetzelfde geldt voor die deukjes, waar je nooit tijd voor hebt om ze te laten maken. Ook dat lijkt nu een goed moment. Check ook hier via je leasemaatschappij en de beoogde reparateur of zij beschikbaarheid hebben.
 
Schoon

Naast het regelmatig 20 seconden wassen van je handen, is het ook het schoonmaken van je auto een mooie klus tijdens stilstand. Wanneer was het voor het laatste dat je echt de binnenkant helemaal goed hebt schoongemaakt? Misschien willen de kinderen zelfs wel helpen en kom je nog wat kleingeld of precies dat ontbrekende laatste puzzelstukje weer tegen achter de achterbank.
Natuurlijk kan je ook een professionele poetsbedrijven bellen en je auto weer helemaal gereconditioneerd weer ophalen.

ADAS

Een mooi moment om eens uitgebreid alle rijhulpsystemen van je auto te gaan uitproberen.
Ken jij alle knopjes en functionaliteiten van je auto al? Neem de handleiding erbij en ga er eens voor zitten. In 2022 worden ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) verplicht op nieuwe auto’s. Uit onderzoek is gebleken dat we te weinig weten van de rijhulpsystemen van onze auto en ze ook nog eens te weinig gebruiken. Check hier de 10 meest voorkomende systemen. Kende jij ze allemaal?

Bijtelling

We krijgen veel vragen over de stilstand van de auto; moet ik dan wel nog steeds bijtelling betalen?
Ja, dat moet. We kunnen er niets anders van maken.
De enige manier om de auto echt niet meer in de bijtelling te hebben is door de leaseauto te laten opschorten of de zogenoemde stilstandsregeling. Deze regeling is alleen op aanvraag bij je leasemaatschappij verkrijgbaar. Vaak wordt dit ingezet voor enkele maanden.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven