Bouw multi-tenant kantoorgebouw Helix van start

Bouw multi-tenant kantoorgebouw Helix van start

Onlangs is de bouw van het multi-tenant kantoorgebouw Helix in Utrecht Leidsche Rijn van start gegaan. Het gebouw is ontwikkeld door Smart WorkPlace partner AM.

Helix, ontworpen door Paul de Ruiter Architects, speelt in op de toenemende behoefte van huurders en gebouweigenaren naar gezond stedelijk werken in een toekomstbestendige omgeving op een goed bereikbare locatie. De spiraalvormige trap geeft Helix zijn unieke verschijningsvorm.

Levi Boerman, ontwikkelingsmanager AM: “Het gebouw past bij de koers van AM in te zetten op de gezondheid van werk- en woonomgevingen. Helix heeft dan ook bij oplevering een duurzame GPR-score van acht en is aangemeld voor WELL Building Standard. Deze duurzame certificeringsnorm richt zich specifiek op gezondheid en welzijn van de gebruikers van het gebouw. Ondanks dat we gezien de huidige omstandigheden geen feestelijke start bouw kunnen vieren, zijn we als ontwikkelaar blij dat de bouw van dit nieuwe multi-tenant kantoorgebouw Helix volop aan de gang is en zien we naar uit naar een gezamenlijk moment als deze gezonde nieuwe werkomgeving is gerealiseerd.”

De bouw van Helix geeft een nieuwe impuls aan het noordelijke centrumgebied van Leidsche Rijn en is daarmee een belangrijke ontwikkeling voor het kantorengebied. Het kantoorgebouw omvat ruim 10.000 vierkante meter verhuurbare vloeroppervlakte, vier kantoorlagen en twee inpandige parkeerlagen met ruimte voor circa 150 auto’s. Helix is ook met het openbaar vervoer uitstekend te bereiken. De bouw van Helix is in handen van BAM Bouw en Techniek. De oplevering vindt naar verwachting in het tweede kwartaal van 2021 plaats.

Gezond stedelijk werken

Met Helix geeft AM invulling aan één van haar kernthema’s ‘Healthy urban living and working’. In opdracht van AM heeft Paul de Ruiter Architects een duurzaam kantoorgebouw ontworpen dat bijdraagt aan een gezonde levensstijl. Helix combineert inspirerende ruimtes waar mensen prettige kunnen werken, ontspannen en elkaar gemakkelijk kunnen ontmoeten.

Foto: Paul 

Paul de Ruiter: “De iconische spiraalvormige trap in het atrium – zichtbaar vanaf de snelweg – is het hart van het gebouw en stimuleert beweging. Daarnaast draagt de trap bij aan een gevoel van verbondenheid tussen de medewerkers van de verschillende bedrijven die hier gaan werken.”

Door een transparante glazen gevel, een patio en twee grote atriums met glazen daken kan natuurlijk licht tot diep in het gebouw doordringen. Aan de straatkant van het gebouw bevindt zich een levendige plint met een uitnodigende lobby, een restaurant en een vergadercentrum.

Het efficiënte ontwerp zorgt voor een minimaal gebruik van bouwmateriaal en maakt het interieur tevens flexibel aanpasbaar waardoor Helix eenvoudig kan inspelen op eventuele wisselende behoeften van de huurders.

Verkocht en grotendeels verhuurd

Gebiedsontwikkelaar AM heeft Helix verkocht aan het Amerikaanse Principal Core Fund. Ruim 60 procent van de beschikbare verhuurbare meters is inmiddels verhuurd aan de internationale office provider Regus en IT-software bedrijf 2AT.

Street art kunstwerk als bouwbord

Met het plaatsen van een groot street art kunstwerk op de bouwlocatie is de start bouw van het nieuwe kantoorgebouw Helix in Utrecht symbolisch gemarkeerd. Het opvallende werk van tien meter bij zes meter doet dienst als bouwbord. Met dit onconventionele bouwbord wil AM de jonge kunstenaar Joost Zwanenburg de gelegenheid geven zijn street art te exposeren op de zichtlocatie aan de Rijksweg A2.

Beeld: Paul de Ruiter Architects.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven