Digitale oplossingen helpen workplace managers bij veilig reboarden

Digitale oplossingen helpen workplace managers bij veilig reboarden

Hoe kunnen organisaties hun medewerkers veilig laten reboarden? Smart WorkPlace partner Spacewell lanceert gebruiksvriendelijke software en technologische hulpmiddelen.

Nu veel landen de beperkingen door het coronavirus versoepelen, staan werkplekmanagers, medewerkers en facilitaire dienstverleners voor nieuwe uitdagingen. Social distancing en hygiënemaatregelen om de verspreiding van COVID-19 te voorkomen zullen waarschijnlijk moeten blijven bestaan totdat er een vaccin beschikbaar is. Dit heeft gevolgen voor de manier waarop we werken en voor de manier waarop werkplekken beheerd en onderhouden worden. 

Spacewell richt zich op het helpen van workplace managers met nieuwe en bijgewerkte digitale hulpmiddelen om de overgangsfase te beheren, de naleving te bewaken en te garanderen en kortstondige verstoringen te beperken. Tegelijkertijd zullen deze mensgerichte hulpmiddelen bedrijven op de langere termijn ook helpen om prestatieverbeteringen te bevorderen en het welzijn op de werkplek na COVID-19 te vergroten.

Toepassingen en mogelijkheden

De COVID-19-oplossingen van Spacewell zijn gebaseerd op FMIS-software in combinatie met het IoT. Ze helpen bedrijven bij de benutting van de gebruiksdata en een dynamische aanpassing van facilitaire processen. Ze zijn gebaseerd op beproefde, bestaande oplossingen en nieuw toegevoegde functies die onmiddellijk beschikbaar zijn. De belangrijkste toepassingen en mogelijkheden zijn onder andere:

Werkplekdichtheid

Bedrijven moeten hun beschikbare ruimte herinrichten om te voldoen aan de eisen van social distancing (1,5 meterkantoor) en dienen de aanpassingen duidelijk mee te delen aan de gebruikers van de werkplek. Spacewell-software maakt het eenvoudig om werkplekken als onbeschikbaar te markeren op digitale plattegronden, die via een reeks gebruiksvriendelijke platforms aan de werknemers ter beschikking gesteld worden. Bewegings- en beeldsensoren kunnen anoniem en in realtime volgen wanneer mensen de regels voor social distancing overtreden en een waarschuwingssignaal geven. Werkplekmanagers kunnen bovendien het gebruik van de werkplek volgen en controleren met realtimegegevens, time lapses en gebruiksvriendelijke dashboards. Ze kunnen ook waarschuwingen ontvangen en gebruikmaken van bezettingsgegevens voor compliancerapportering.

Reserveringen

Dankzij mobiele software kunnen mensen vanaf een afstand plaatsen en middelen boeken op basis van dagelijkse beschikbaarheid, met behulp van hun eigen smartphone. Privacybewuste contactopsporing kan ingeschakeld worden met behulp van de gegevens van reserveringssystemen om de potentiële blootstelling bij te houden.

Realtimebegeleiding van medewerkers

Slimme software helpt mensen te navigeren op de post-COVID-19-werkplek. De software toont wandelroutes en beschikbare bureaus op digitale plattegronden (kiosk, smartphone) en geeft de drukte op meerdere verdiepingen weer, zodat mensen drukke plaatsen kunnen vermijden.

Controle van het binnenklimaat

Om het risico van besmetting via de lucht tot een minimum te beperken, wordt aanbevolen de toevoer van verse lucht te verhogen en de omgevingscondities en luchtkwaliteitsparameters te controleren. Organisaties kunnen hun medewerkers geruststellen door belangrijke informatie mee te delen en te tonen dat ze het welzijn beschermen.

Schoonmaak en hygiëne

Er zal een intensievere en aangepaste schoonmaak nodig zijn om de verspreiding van COVID-19 op oppervlakken te beperken. Een in het veld geteste mobiele app (o.a. in een ziekenhuisomgeving) geeft de schoonmaakploeg duidelijke instructies en veiligheidsmaatregelen die op de plattegronden aangegeven worden. Klanten kunnen de configuratie op elk moment bijwerken via een selfserviceportaal.

Oplossingen op maat, snelle activering

Een aantal van deze oplossingen kan ingevoerd worden zonder dat er sensoren nodig zijn. Door eenvoudige bewegingssensoren aan het platform toe te voegen, kunnen klanten de bezetting continu volgen. Luchtkwaliteitssensoren kunnen naadloos toegevoegd worden om de omgevingscondities bij te houden en beeldsensoren kunnen een realtimebeeld geven van de drukte. Al deze oplossingen respecteren de privacy van mensen op het werk volledig, zijn flexibel en geschikt voor zowel kleine als grote organisaties. Ze kunnen snel geïmplementeerd worden, meestal binnen enkele dagen.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven