Die digital workplace staat. Wat nu?

Hoe kunnen we doorpakken met de digitale transformatie, op basis van de lessons learned van de coronacrisis. Daarover hield Smart WorkPlace partner TOPdesk het event ‘TOPdesk SEE Online’.

Digitale transformatie is al jaren een thema, maar een paar maanden geleden moesten we er in één klap allemaal aan geloven: alles remote, via de digital workplace. Een grote uitdaging, vooral voor serviceafdelingen (IT, FM, HR en support). Op 16 juni jl. kwamen daarom zo’n 2000 service professionals uit 42 landen virtueel samen tijdens een groot online event: TOPdesk SEE Online. Om door te kunnen pakken met hun lessons learned, inspiratie op te doen en te sparren met peers.

Digital transformation: a multiplayer game

In een vijf uur durende online tv-show met host Anna Gimbrère konden deelnemers zelf virtueel aanschuiven en hun vragen stellen aan een expertpanel en aan keynote speakers als customer centricity experts Nancy Rademaker en Steven van Belleghem, en Britse ESA-astronaut en testpiloot Tim Peake. Alles in het thema ‘Digital transformation: a multiplayer game’.

Die digital workplace staat. Wat nu?

De belangrijkste takeaways

Steven van Belleghem: “Digitalisering is een hygiënefactor geworden. Je moet je nu gaan richten op gemak, personalisatie en snelheid. En vooral op waarde voor je klant.”

Nancy Rademaker: “Als je ontevreden medewerkers hebt, heb je niet automatisch ontevreden klanten. Maar als je medewerkers happy zijn, draagt dat altijd bij aan de tevredenheid van je klanten. Investeer dus ook in een 360 graden view van je medewerker.”

Wolter Smit (CEO TOPdesk): “De cultuur van een bedrijf moet vooral door je mensen zelf worden gebouwd. Als je mensen aanneemt die initiatiefrijk zijn en zich verbonden voelen aan je organisatie, dan komen ze zelf met ideeën om verbonden te blijven. Ook op afstand.”

Live in 2021?

Wil je de presentaties van TOPdesk SEE Online terugkijken of meer weten over de plannen voor de live-editie in 2021? Check https://see.topdesk.com

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven