NatureConnect: lichtinnovatie geïnspireerd door de natuur

Smart WorkPlace partner Signify heeft de eerste installatie van NatureConnect, een lichtinnovatie geïnspireerd door de natuur die het welzijn en de productiviteit stimuleert, gerealiseerd in Nederland. 

NatureConnect, een recente innovatie van Signify, is ontwikkeld op basis van beproefde principes van Biophilic Design, waarbij elementen uit de natuur in de binnenruimte worden gebruikt om een  inspirerende omgeving te creëren die de betrokkenheid van medewerkers stimuleert.

In onze moderne wereld brengen mensen gemiddeld meer dan 90 procent van hun tijd in binnenruimten door, waar ze onvoldoende toegang hebben tot goed daglicht om hun welzijn te bevorderen. Blootstelling aan de juiste hoeveelheid licht gedurende de dag, evenals de kleuren en de dynamiek van de natuur, zijn in veel opzichten van vitaal belang voor ons. De verlichting van NatureConnect is ontworpen om het welzijn van lichaam en geest te ondersteunen en leidt tot een hogere productiviteit, betrokkenheid en tevredenheid op de werkplek.

NatureConnect combineert verschillende LED-armaturen - Daylight, Skylight en Lightscape - met een intuïtieve bediening om natuurlijke lichtscènes op maat te creëren:

  • Het natuurlijke dag-nacht ritme van het licht zorgt ervoor dat we overdag actief zijn en ’s nachts goed rusten.
  • Het uitzicht op de hemel creëert de perceptie van ruimtelijkheid en een gevoel van vrijheid en tijdsbesef.
  • Het gebruik van de kleuren en dynamiek uit de natuur stimuleert positieve emoties, samenwerking en creativiteit.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven