Duurzaamheid als HR-verantwoordelijkheid

Duurzaamheid als HR-verantwoordelijkheid

Bij Smart WorkPlace partner Signify is duurzaamheid ook een HR-verantwoordelijkheid. In een podcast voor de HRtop100 licht Mark van Bijsterveld dat toe.

Mark van Bijsterveld is sinds 2018 Chief HR Officer bij Signify. In de podcast van de HRtop100 gaat hij onder meer in op het feit dat duurzaamheid ook een HR-verantwoordelijkheid is. “Dat komt omdat sustainability een onderdeel is van de strategie van Signify en van wie we zijn als bedrijf. Bij HR betekent dat dat we sustainability verwerken in de manier waarop we mensen aantrekken: we zoeken mensen die echt een doel en ambitie hebben die verder gaan dan alleen een baan hebben. Mensen die echt willen bijdragen aan deze wereld. En die misschien niet direct nadenken over de lichtindustrie maar wel over Signify als bedrijf dat vooroploopt als het gaat om sustainability.”

Die aanpak geeft Signify volgens Van Bijsterveld in de krappe arbeidsmarkt een unique selling point: “Veel bedrijven praten over sustainability, maar wij helpen ook andere bedrijven om het te realiseren. We zijn zelf als bedrijf al CO2-neutraal sinds 2020. Ook hebben we al een bijna 80 procent reductie van onze CO2-footprint kunnen realiseren.”

Sustainability wordt bij Signify bovendien breed aangevlogen, vertelt Van Bijsterveld: “We kijken niet alleen vanuit klimaatverandering, maar ook vanuit aspecten als veiligheid en health en wellbeing van mensen. En naar de wereldwijde voedselbeschikbaarheid.”

Sustainability in HR begint bij Signify al bij de interviews met potentiële nieuwe medewerkers, vertelt Van Bijsterveld: “In de interviews vragen we waarom mensen geinteresseerd zijn, wat ze belangrijk vinden in het leven en of ze onze doelstellingen kennen. Zo zoeken we ook naar de ‘value fit’ en de ‘culture fit’.” Maar ook daarna blijft het belangrijk: “Zo werken we als HR samen met onze sustainability afdeling om elk kwartaal onze medewerkers te enthousiasmeren om een bijdrage te leveren. Daarbij is er steeds een ander thema. Zo hebben we het bijvoorbeeld een keer gehad over hoe je zo sustainable mogelijk naar je werk kunt komen.”

Nieuwsgierig naar de rest van de podcast? Beluister het hier.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven