Deloitte lanceert mondiaal klimaatleerprogramma voor alle medewerkers

Deloitte lanceert mondiaal klimaatleerprogramma voor alle medewerkers

Deloitte heeft alle 330.000 medewerkers wereldwijd een uitnodiging voor een klimaatleerprogramma gestuurd. Het doel is om de medewerkers te informeren, uit te dagen en te inspireren.

Het bedrijf, dat beweert met dit initiatief het eerste te zijn in zijn soort onder wereldwijde organisaties, wil met het klimaatleerprogramma over de gevolgen van klimaatverandering medewerkers in staat stellen verantwoorde keuzes te maken thuis, op het werk en bij het adviseren van klanten. In Nederland hebben bijna 7.000 medewerkers de uitnodiging ontvangen.

Het initiatief komt een dag na het verschijnen van het alarmerende rapport van het IPCC, het klimaatpanel van de Verenigde Naties. Dat rapport stelde onder meer:

  • De snelheid waarmee het klimaat verandert, is niet eerder voorgekomen in ten minste tweeduizend jaar en mogelijk nog veel langer.
  • Sommige aspecten van klimaatverandering dreigen onomkeerbaar te worden voor een periode van eeuwen of zelfs duizenden jaren, zoals het stijgen van de zeespiegel.
  • Zonder drastische maatregelen moet de wereld zich opmaken voor fors grotere weersextremen.

De belangrijkste bevindingen voor beleidsmakers uit het IPCC-rapport zijn in een serie tweets overzichtelijk samengevat door de bekende weerman Gerrit Hiemstra.

Het digitale leerprogramma van Deloitte is ontwikkeld in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds en bestaat uit een module met video’s en  interactieve datavisualisaties en persoonlijke verhalen van Deloitte-medewerkers die delen hoe zij met succes actie ondernemen. Het wordt aangevuld met een dynamisch wereldwijd leerplatform met uitgebreide inhoud over het klimaat en hoe men kan bijdragen, zelf of met cliënten. Het programma informeert ook over de stappen die Deloitte als bedrijf zelf zet.

Punit Renjen, CEO van Deloitte wereldwijd, geeft aan waarom Deloitte dit initiatief heeft genomen: “We willen collectieve actie stimuleren op de schaal die nodig is om klimaatverandering te helpen aanpakken. Om klimaatverandering aan te pakken, moeten we het begrijpen. Met gerichte lessen kunnen we helpen de juiste keuzes te maken die nodig zijn om de crisis te bestrijden. Het klimaatleerprogramma van Deloitte is een krachtig instrument om de klimaatambitie te ontsluiten van onze meest waardevolle asset en superkracht – onze mensen.”

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven