AVEX nieuwe partner Smart WorkPlace

AVEX nieuwe partner Smart WorkPlace

Een gebouw uitrusten met technologie is één ding , maar het leveren van Smart Building als een dienst is waar het naartoe gaat. Dat stelt Ben Smit, de expert van AVEX, de nieuwe partner van Smart WorkPlace.

Welke kansen/ontwikkelingen ziet AVEX voor de werkomgeving van de toekomst?  

“ ‘Meten is weten’ is een oud adagium dat al jaren van toepassing is, zo ook bij de werkomgeving van de toekomst.  Op dit moment wordt er veel nagedacht over de functie van het kantoor. Nu het na COVID nóg belangrijker is geworden om een gezonde en plezierige werkomgeving te creëren zien we toegenomen aandacht in smart workplace/smart building concepten.  Om die beloftes ook te kunnen waarmaken is er behoefte aan inzicht in het gebruik, feedback over de kwaliteit en data over bezetting van ruimtes in het gebouw. Denk aan data over vergaderruimtes, werkplekken, open spaces en dergelijke.

Nu het thuiswerken een blijvertje is, verandert ook de visie op kantoren en werkplekken. De kantoor- en werkomgeving  worden nog flexibeler in gebruik en beter afgestemd op nieuwe behoeften van samenwerking. Hybride vormen van samenwerken worden de norm. Er ontstaan tevens nieuwe business modellen voor het gebruik van gebouwen en faciliteiten. Denk aan ‘Pay-per-Use’ en ‘As-a-Service’ concepten. Ook meeting rooms worden nu al steeds vaker als een dienst geleverd. Een gebouw uitrusten met technologie is één ding, maar het leveren van Smart Building als een dienst is waar het naartoe gaat. Dit biedt ook mogelijkheden om op basis van data het juiste level van dienstverlening te kunnen bieden.”

Welke rol kan AVEX daarbij spelen?  

“Wij richten al meer dan 30 jaar kantoorruimtes in op het gebied van audiovisuele communicatie en dat varieert van beeldschermen, audio installaties, presentatiemiddelen tot videocommunicatie faciliteiten.  Daarbij komen vraagstukken aan bod over het gebruik van de ruimte en denken we mee over het kantoor als werkplek, vergaderplek en ontmoetingsplek.  De technologie waar we mee werken is in de loop der jaren steeds slimmer geworden en daar zijn we automatisch in meegegroeid. Zo hebben we een aantal jaren geleden meegewerkt aan de realisatie van The Edge in Amsterdam, destijds het meest innovatieve en slimste kantoorgebouw in de wereld. Ook zijn wij partner in het circulaire meeting center en platform Circl en rusten we momenteel gebouwen uit met smart sensor technologie. Die kennis en ervaring zullen we effectief doorzetten in het gebied van de werkomgeving van de toekomst.” 

Waarom is het belangrijk voor AVEX om in een platform als Smart WorkPlace te participeren?   

“Transities en evoluties zoals deze doe je nooit alleen. Er zijn veel verschillende partijen die hierin een rol spelen.  Een platform als Smart WorkPlace brengt partijen bij elkaar.  Daarbij voorziet het ook in het breder delen van kennis en informeren over de trends en ontwikkelingen.  Voor AVEX is het van groot belang om aangesloten te zijn bij dit platform juist om op de hoogte te blijven en connecties te hebben met het ecosysteem van partijen die Smart WorkPlace op de juiste manier kunnen inzetten.  Daarbij willen wij ook onze kennis delen en inzetten zodat we met elkaar klanten beter kunnen bedienen in deze nieuwe ontwikkelingen. Kennisdelen is key!”

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Meer artikelen van AVEX International

Naar het overzicht

Terug naar boven