Geen totale omslag in werkomgeving, wel aanpassing

Geen totale omslag in werkomgeving, wel aanpassing

Geïnspireerd door het hybride werken, de visie op werken én de nieuwe werkvormen die ze zich eigen hebben gemaakt tijdens de coronaperiode, heeft Smart WorkPlace partner HEVO het eigen kantoor aangepast en verbouwd.    

Voor het kantoor doen metaforen als ‘clubhuis’ en ‘gildehuis’ de ronde: plekken waar mensen samenkomen om elkaar te inspireren, om te innoveren, om samen te werken en om formele en informele werkrelaties te onderhouden. Een totale omslag in de werkomgeving verwacht HEVO echter niet. Immers: eenmaal op kantoor voor ontmoeting en samenwerking met collega’s zullen mensen zich soms ook voor korte of langere tijd terug willen trekken.

Organisaties verschillen. In de ene organisatie lenen de werkzaamheden zich goed voor individueel werk in opperste concentratie. Bij een andere organisatie is het creatieve proces belangrijk en zoeken collega’s elkaar daar juist voor op. Ook HEVO heeft haar typische eigenschappen. Ze werken veel digitaal, maar zoeken hun opdrachtgevers en elkaar wel graag op! HEVO is ook een sociale omgeving. Coaching on the job is volgens HEVO voor ieders ontwikkeling cruciaal en daarvoor willen ze elkaar graag fysiek ontmoeten.

Het blijvende effect van hybride werken heeft HEVO geïnspireerd om het eigen kantoor aan te passen en te verbouwen met meer concentratieplekken voor digitaal overleg (dat om goed geïsoleerde ruimten vraagt waar je prettig kunt zitten), meer samenwerkruimten met schrijfbare wanden voor creatieve processen en vergaderkamers met betere audiovisuele middelen voor hybride overleg (met een deel van de collega’s aanwezig via het scherm). Vanzelfsprekend blijft het befaamde werkcafé van HEVO het hart van hun kantooromgeving. Het akoestisch comfort en het binnenklimaat worden naar een hoger niveau gebracht. De coronacrisis heeft HEVO laten zien hoe belangrijk die laatste twee zijn voor de gezondheid en het welzijn van ons allemaal. De aanpassingen in het kantoor van HEVO zijn dus niet alleen zichtbaar, HEVO hoort en voelt ze ook!

Dit artikel van Michiel Otto verscheen in de najaarseditie 2021 van het relatiemagazine van HEVO, 360°.

Op de foto: boven situatie voor de verbouwing, onder situatie na de verbouwing.

 

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven