Unleash Workplace Vitality: werken aan vitaliteit op de werkplek

Unleash Workplace Vitality: werken aan vitaliteit op de werkplek

Smart WorkPlace partners Spacewell en CTOUCH tonen op de Vakbeurs Facilitair in Utrecht samen met Zens hun gezamenlijke oplossingen voor een vitale werkplek. Deze innovaties worden aangevuld met Ahrend meubilair.

De laatste decennia worden medewerkers fysiek steeds inactiever én hebben ze meer last van stress of een burnout. Vanzelfsprekend is daarom het stimuleren van vitaliteit op de werkvloer een groeiend punt van aandacht voor veel organisaties. Werknemers verwachten na Corona dat hun werkomgeving actief bijdraagt aan hun gezondheid, welzijn en vitaliteit. Zeker in deze tijden van krapte op de arbeidsmarkt is een flexibele, aangename en vitale werkomgeving een niet te onderschatten factor bij het zoeken naar talentvolle medewerkers.

Technologie kan daarbij een positieve rol spelen. Bedrijven kunnen digitale technologieën namelijk slim inzetten om een vitale leef- en werkstijl te ondersteunen. Het gaat dan bijvoorbeeld om toepassingen van Internet of Things, waarbij werknemers in realtime informatie krijgen op touchscreens of hun telefoon.

Op de vakbeurs ‘Facilitair en Gebouwbeheer’ in Utrecht (8-10 juni) tonen Spacewell, CTOUCH en Zens bewezen, eigentijdse en eigenwijze oplossingen die vanuit een partnershipgedachte bijdragen aan de vitaliteit van de werkomgeving. Deze oplossingen zijn in de eerste plaats gericht op het bevorderen van:

  • Gezondheid (aandacht voor comfort en luchtkwaliteit; het stimuleren van bewegen op de werkplek; triggers voor afwisselend zitten en staan)
  • Samenwerking (realtime info over vrije ruimtes en comfort; mobiele tools; mobiele roombooking; slim aansturen van services zoals cleaning)
  • Efficiëntie (continu verbeteren aan de hand van dashboards over trends in bezetting en benutting: ruimtebesparing; configuratie van de ruimtes beter afstemmen op de behoeften van de werknemers; kostenbesparing huur, energieverbruik en cleaning).

Tijdens de presentatie ‘Hoe een werkomgeving creëren die vitaliteit ondersteunt?’ op 9 juni gaan Rob van Gemert (Spacewell), Joran Schoonderwoerd (CTOUCH) en Onno Willemse (Zens) dieper in op dit thema.

Rob van Gemert legt uit waarom het onderwerp belangrijk is: “We willen allemaal goed in ons vel zitten, zowel fysiek als mentaal. Een positieve werkplekbeleving speelt daarin een niet te onderschatten rol. Samen met onze partners tonen we je hoe het slim inzetten van technologie je een duwtje in de rug geeft bij het creëren van een gezonde, vitale werkomgeving waar mensen zich goed voelen en optimaal kunnen samenwerken.” Joran Schoonderwoerd vult aan: “We merken dat de behoeftes rondom moderne en vitale werkplekken allang niet meer draaien rondom een enkel product of een enkele dienst. We praten nu met organisaties juist over de manier van werken, optimaal samenwerken en medewerkerstevredenheid. Dat soort vraagstukken los je alleen op door met technologiepartners samen te werken waarmee je die veranderende behoeftes op een passende manier kunt invullen. Met Zens en Spacewell kunnen we dat nu en in de toekomst.” Onno Willemse sluit af: “Als technologiepartij dek je vaak een stukje van de totaaloplossing voor een vitale en gezonde werkomgeving af. Door onze handen ineen te slaan verhogen we de impact en maken we de klantbeleving intuïtiever en beter.” Meer informatie over de samenwerking tussen de drie partijen is te vinden op de website van Unleash Vitality.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven