Planon nieuwe partner Smart WorkPlace

Planon nieuwe partner Smart WorkPlace

Business resilience, employee engagement en duurzaamheid. Dat zijn de drie onderwerpen waarmee Planon, de nieuwe partner van Smart WorkPlace, zijn klanten verder wil helpen. Expert Bram Aarntzen licht toe.

Welke kansen/ontwikkelingen ziet Planon voor de werkomgeving van de toekomst?  

“Dagelijks blijkt de wereld een steeds dynamischer plek in het universum te zijn. Veel zekerheden en bestaande systemen en mechanismes zijn in korte tijd drastisch veranderd en een disruptie lijkt altijd op de loer te liggen. Van geopolitiek, tot energie en klimaat en van zorg en onderwijs naar werk en inkomen, alles lijkt vloeibaar te zijn geworden. Dit heeft een aantal trends en ontwikkelingen op het gebied van werk en werkplek de afgelopen jaren in een stroomversnelling gebracht. De werkethiek, organisatiecultuur en bijvoorbeeld de eindeloze technologische mogelijkheden veranderen de manier waarop we ons werk organiseren drastisch, om maar enkele voorbeelden te noemen. 

Vanuit ons vakgebied lijkt het in deze dynamiek steeds duidelijker te worden dat het veel meer gaat op het inspelen van behoeften van de individuele medewerker dan het bieden van de meest efficiënte kantoorindeling. De vraag is immers duidelijk geworden: welke rol speelt het centrale kantoor voor die ene individu? En hoe kan deze persoon maximaal ondersteunt worden om productief en gelukkig te zijn, onafhankelijk van de locatie waar hij of zij zich bevindt? Hoe verhoudt zich dat vervolgens met onze duurzaamheidsdoelstellingen en andere strategische organisatiedoelen?” 

Welke rol kan Planon daarbij spelen?  

“Door het uitzoomen op de verschillende wereldwijde trends en ontwikkelingen wordt duidelijk dat de impact op werkplek- en facility management kan worden samengevat in 1) business resilience 2) employee engagement en 3) duurzaamheid. Planon beoogt met haar huidige en toekomstige oplossingen op deze drie onderwerpen haar klanten verder te helpen.”

Waarom is het belangrijk voor Planon om in een platform als Smart WorkPlace te participeren?

“We zien het als onze rol om in deze turbulente wereld onze technologische kracht en innovatie op deze drie onderwerpen toe te spitsen en zo de wereld van werkplek- en facility management naar een hoger niveau te tillen. Daarbij werken we graag samen met een ecosysteem aan eindgebruikers, technologiepartners en kennisplatforms zoals Smart WorkPlace. Ondanks onze wereldwijde invloed willen we vooral ook in onze thuisbasis in Nederland impact maken.”

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven