Maatwerk bij gezondheid en vitaliteit van belang

<span>Maatwerk bij gezondheid en vitaliteit van belang</span>

Duurzame Impactmakers van ISS en Smart WorkPlace pleiten tijdens Round Table op de KNVB Campus voor maatwerk bij gezondheid en vitaliteit.

Smart WorkPlace en ISS hebben een gezamenlijk programma gelanceerd, Duurzame Impactmakers, met als doel kennisontsluiting en netwerkverbinding te faciliteren om zodoende te versnellen in de verduurzaming. Bovendien wordt zo impact gemaakt op SDG 17, Partnerships. Onderdeel van het programma zijn vier Round Tables. Op 18 mei 2022 vond de tweede Round Table plaats met als onderwerp gezondheid en vitaliteit. Bij deze Round Table stond SDG 3 centraal, Goede gezondheid en welzijn. De eerste Round Table was op 30 september 2021 en ging over de definitie van duurzaamheid in relatie tot de werkomgeving.

Maatwerk op persoonsniveau

Tijdens de Round Table pleitte Bart In ’t Velt, Adviseur Huisvesting & Welzijn bij de Gemeente Utrecht, voor maatwerk bij gezondheid en vitaliteit. “Bij gezondheid en vitaliteit is voor mij de oplossing maatwerk op persoonsniveau. Waarbij je het wel moet afstemmen met je team.” Ook Ilse Schapendonk, Programmamanager Werken in Verbinding bij de Gemeente Tilburg, is een voorstander van differentiatie: “Functiegerelateerd, maar ook kijkend naar het welzijn van de medewerkers. We weten dat de een meer naar kantoor komt en de ander juist niet. Maar ook dat iemand soms geen keus heeft omdat hij thuis niet kan werken.” Douwe Driehuis,  Head of Innovation bij ISS, vult aan: “Daarbij kan technologie een belangrijke rol spelen.” Miriam Brakband, Klantmanager bij BAM, vertelt dat momenteel elk segment binnen BAM eigen keuzes mag maken in welke vorm zij hybride werken, maar dat BAM daar nu van weg stapt: “We zijn in gesprek met HR-directeuren van alle segmenten om te kijken of we toch een bepaald beleid kunnen vaststellen en op zoek kunnen gaan naar hoe we het hybride werken kunnen vorm geven in de verschillende kantoren die we hebben. Daarbij ligt de focus vooral op de gezondheid en vitaliteit van medewerkers  en niet alleen maar op het optimaliseren van arbeidsproductiviteit.” Volgens Richard Helmus, Manager Facility & Real Estate bij Coöperatie VGZ, bevestigen deze verhalen dat een gezonde en vitale werkomgeving maatwerk is. “Daarbij is een gedegen werkplekanalyse een goede start. Met als vraag: welke activiteiten zijn voor jouw werk van groot belang? Vervolgens heb je een tool in handen waarmee je aan de slag kunt gaan.”

Het complete verslag van de tweede Round Table vindt u in SWP magazine 10, dat eind juni 2022 verschijnt. Benieuwd naar de achtergronden van de deelnemers en de overige Round Tables? Ga dan naar: https://www.smartwp.nl/duurzame-impactmakers

Op de foto in de beeldentuin van de KNVB Campus in Zeist van links naar rechts: Rob Klinkert, Ilse Schapendonk, Peter Bekkering, Kyrsa de Bruine, Richard Helmus, Miriam Brakband, Douwe Driehuis, Bart In ’t Velt, Marcel Kalmeijer en Wim Kooyman.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven