Duurzame Impactmakers

Programma Duurzame Impactmakers
SWP en ISS lanceren een gezamenlijk programma; Duurzame Impactmakers. Een groep van  bevlogen duurzame professionals werkzaam bij grote organisaties (+1000 fte) als Workplace Manager, Facility Manager, HR Manager of Duurzaamheid Manager zijn het hart van dit programma.

17 SDG's
Tijdens het programma komt deze groep tijdens vier Round tables in wisselende samenstellingen bijeen, deelt open kennis en inspiratie over hoe zij bijdragen aan de verduurzaming binnen de organisatie en omgeving. De thema’s in het programma worden verbonden met de 17 Sustainable Development Goals (SDG's). Zodoende maken we samen mooie succesvolle voorbeelden transparant en krijgt de community van SWP ook inzicht in de motivatie, projecten en resultaten van deze koplopers. De sfeer is open, gelijkwaardig en informeel zakelijk.

De uitkomsten
Het doel is de kennisontsluiting en netwerkverbinding te faciliteren om zodoende te versnellen in de verduurzaming. Door deelname heeft de groep gezamenlijk en de deelnemer individueel, impact op SDG 17 (Partnerships).                                                                  


Duurzame Impactmakers

Duurzame Impactmaker SWP.


Agenda

1) ROUND TABLE #1: DUURZAAMHEID

Wat is de definitie van duurzaamheid in relatie tot de werkomgeving? Hierover ging de Round table op 30 september met focus op SDG 7, SDG 12 en SDG 13.  

Rondetafel Impact Breakfast

30 sep 2021

2) ROUND TABLE #2: GEZONDHEID EN VITALITEIT

Een duurzame werkomgeving met een positieve impact op de gezondheid en vitaliteit van gebruikers. Is dit een onrealistische droom of maken we dit werkelijkheid? De deelnemers aan de Round table delen hierover kennis en aansprekende praktijkvoorbeelden. Round table met focus op SDG 3.  

Rondetafel Impact Breakfast

9 nov 2021

3) ROUND TABLE #3: INCLUSIVITEIT

Bij diversiteit gaat over de verschillen tussen mensen, zoals opleidingsniveau, gender, culturele achtergrond en de mate van vermogen om te werken. Bij inclusiviteit gaat het over het insluiten van deze verschillen: over onderlinge verbondenheid, oog hebben voor elkaar en saamhorigheid. Anders gezegd: als inclusieve werkgever zorg je ervoor dat iedereen meedoet. En dat iedereen wordt gewaardeerd. Je sluit niemand uit, geeft iedereen een kans en je biedt dus ook werkgelegenheid aan mensen die nu nog een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Hierover gaan de Duurzame Impactmakers op 20 januari in gesprek tijdens de 3e Round table, nu met focus op SDG 5, SDG 8 en SDG 10

Rondetafel Impact Breakfast

20 jan 2022

4) ROUND TABLE #4: CIRCULARITEIT

In de economie van nu gaat het vaak om eigen belang en korte termijn winst. In de circulaire economie gaat het om meervoudige waardecreatie voor alle betrokken ketenpartners met een positieve impact voor gebruikers. Circulariteit is een belangrijke voorwaarde voor een gezonde en duurzame werkomgeving. Door ciculair inkopen en het waarderen van afval als grondstof ontstaat een ciculair model met gezonde materialen die oneindig herbruikbaar zijn. Hierover gaat de 4e Round table met de Duurzame Impactmakers op 29 maart 2022 met focus op SDG 12 en SDG 15.    

Rondetafel Impact Breakfast

29 maart 2022

Dit PROGRAMMA is een gezamenlijk initiatief van

ImpactmakersImpactmakers

Meer weten?

Neem contact op

 

Delen: Twitter LinkedIn Facebook
Terug naar boven