Duurzame Impactmakers

Programma Duurzame Impactmakers
SWP en ISS lanceren een gezamenlijk programma; Duurzame Impactmakers. Een groep van  bevlogen duurzame professionals werkzaam bij grote organisaties (+1000 fte) als Workplace Manager, Facility Manager, HR Manager of Duurzaamheid Manager zijn het hart van dit programma.

17 SDG's
Tijdens het programma komt deze groep tijdens vier Round tables in wisselende samenstellingen bijeen, deelt open kennis en inspiratie over hoe zij bijdragen aan de verduurzaming binnen de organisatie en omgeving. De thema’s in het programma worden verbonden met de 17 Sustainable Development Goals (SDG's). Zodoende maken we samen mooie succesvolle voorbeelden transparant en krijgt de community van SWP ook inzicht in de motivatie, projecten en resultaten van deze koplopers. De sfeer is open, gelijkwaardig en informeel zakelijk.

De uitkomsten
Het doel is de kennisontsluiting en netwerkverbinding te faciliteren om zodoende te versnellen in de verduurzaming. Door deelname heeft de groep gezamenlijk en de deelnemer individueel, impact op SDG 17 (Partnerships).


Duurzame Impactmakers

Duurzame Impactmaker SWP.


Ontmoet de Duurzame Impactmakers

Lees hier het interview met Guido Meijer.

Lees hier het interview met Marcha Ghurahoo.

Lees hier het interview met Marcella Mesker.

Lees hier het interview met Seth Halkes.

Lees hier het interview met Harry Verheijen.

Lees hier het interview met Kyrsa de Bruine.

Lees hier het interview met Rob Klinkert.

Lees hier het interview met Miriam Brakband.

Lees hier het interview met Ilse Schapendonk.

Lees hier het interview met Ilias Zian

Lees hier het interview met Robert Oosting

Lees hier het interview met Klaartje Vanwesenbeeck

Lees hier het interview met Marjolein Kurstjens

Lees hier het interview met Sander van Ekeren

Lees hier het interview met Ghyslaine Tromp


Agenda

1) ROUND TABLE #1: DUURZAAMHEID

Wat is de definitie van duurzaamheid in relatie tot de werkomgeving? Hierover ging de Round table op 30 september met focus op SDG 7, SDG 12 en SDG 13

Oproep van Duurzame Impactmakers: Stick to the plan!

Lees hier het verslag van de eerste Round Table tijdens TNW. 

Bekijk hier een sfeerimpressie

30 sep 2021

2) ROUND TABLE #2: GEZONDHEID EN VITALITEIT

Een duurzame werkomgeving met een positieve impact op de gezondheid en vitaliteit van gebruikers. Is dit een onrealistische droom of maken we dit werkelijkheid? De deelnemers aan de Round table deelden hierover kennis en aansprekende praktijkvoorbeelden op 18 mei 2022 op de KNVB Campus in Zeist. Het gesprek tijdens deze Round table richtte zich op SDG 3.  

<span>Maatwerk bij gezondheid en vitaliteit van belang</span>

Lees hier het verslag van de tweede Round Table op de KNVB Campus. 

18 mei 2022

3) ROUND TABLE #3: INCLUSIVITEIT

Bij diversiteit gaat over de verschillen tussen mensen, zoals opleidingsniveau, gender, culturele achtergrond en de mate van vermogen om te werken. Bij inclusiviteit gaat het over het insluiten van deze verschillen: over onderlinge verbondenheid, oog hebben voor elkaar en saamhorigheid. Anders gezegd: als inclusieve werkgever zorg je ervoor dat iedereen meedoet. En dat iedereen wordt gewaardeerd. Je sluit niemand uit, geeft iedereen een kans en je biedt dus ook werkgelegenheid aan mensen die nu nog een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Hierover gaan de Duurzame Impactmakers op in gesprek tijdens de 3e Round table, nu met focus op SDG 5, SDG 8 en SDG 10

Diversity day: Werk tegen de onverschilligheid in

Lees hier het verslag van de derde Round Table bij het Van Gogh Museum

2022

4) ROUND TABLE #4: CIRCULARITEIT

In de economie van nu gaat het vaak om eigen belang en korte termijn winst. In de circulaire economie gaat het om meervoudige waardecreatie voor alle betrokken ketenpartners met een positieve impact voor gebruikers. Circulariteit is een belangrijke voorwaarde voor een gezonde en duurzame werkomgeving. Door ciculair inkopen en het waarderen van afval als grondstof ontstaat een ciculair model met gezonde materialen die oneindig herbruikbaar zijn. Hierover gaat de 4e Round table met de Duurzame Impactmakers met focus op SDG 12 en SDG 15.    

Duurzame Impactmakers

Lees hier het verslag van de vierde Round Table in the Greenhouse Utrecht

2022

Dit PROGRAMMA is een gezamenlijk initiatief van

ImpactmakersImpactmakers

Meer weten?

Neem contact op

 

Delen: Twitter LinkedIn Facebook
Terug naar boven