De voordelen van een tijdelijk expert

De voordelen van een tijdelijk expert

Het inhuren van een tijdelijke expert op facilitair vlak heeft een aantal voordelen. Evita Berkouwer, junior interimmer bij HEYDAY Interim – een label van HEYDAY FM – zet ze op een rij.

Voordeel 1: Gegarandeerde bedrijfscontinuïteit

Het eerste voordeel is wellicht de allerbelangrijkste: de bedrijfscontinuïteit komt niet in gevaar. Door het inhuren van een interimmer kan de dagelijkse gang van zaken immers gewoon doorgaan. Zo voorkom je ook dat vaste medewerkers in de knel komen. In veel gevallen nemen collega’s te veel hooi op hun vork, om het gat in de bezetting te dichten. 

Voordeel 2: Kennis & ervaring

Wanneer je ervoor kiest om een tijdelijke expert in te huren, haal je iemand in huis die veel kennis en ervaring heeft. Een doorgewinterde interimmer werkt vaak voor verschillende organisaties aan vergelijkbare opdrachten en dit betekent dat hij of zij die specifieke kennis kan inzetten die bij een organisatie ontbreekt. Naast het uitvoeren van de werkzaamheden kan hij of zij ook de huidige processen onder de loep nemen en met verbetersuggesties komen. Zo sla je twee vliegen in één klap. 

Voordeel 3: Organisatie-sensitief

Een interim-professional is het gewend om zich tussen verschillende afdelingen of niveaus te bewegen. Dit maakt het voor deze persoon gemakkelijker zijn of haar plek te vinden en om de juiste gesprekspartners te betrekken, wat maakt dat er efficiënt wordt gewerkt. Hij of zij begrijpt hoe een organisatie werkt, heeft snel overzicht en is sneller in staat om beslissingen te nemen. Ook voor het doorvoeren van optimalisaties of verbetersuggesties is dit een groot voordeel.

Voordeel 4: Objectieve blik

Iemand die voor een korte periode bij een organisatie in dienst komt, is minder gevoelig het argument: ‘we doen dit al jaren zo’. Hij of zij durft de waarom-vraag te stellen, is een inspiratiebron en kan zo makkelijker een spiegel voorhouden. Het lukt een interimmer vaak om in een korte periode mensen in beweging te krijgen door als frisse wind door de organisatie te gaan.

Voordeel 5: Stimuleren van creativiteit

Een interim-professional voelt zich vaak minder geremd in het uiten van zijn of haar ideeën, wat creativiteit stimuleert. Veel mensen zien creativiteit als iets wat je hebt of niet, maar dit ontwikkel je ook door inspiratie op te doen. Wat een consultant bij organisatie X ziet, kan hij of zij ook meenemen richting organisatie Y. Dit kunnen ook hele kleine dingen zijn; van het hergebruiken van bepaalde producten die nu in de prullenbak verdwijnen tot het vereenvoudigen van werkprocessen.

Voordeel 6: Trends & ontwikkelingen

Dat je als facility manager ‘iets moet’ met trends en ontwikkelingen, dat mag geen geheim meer zijn. Maar de ontwikkelingen gaan zo razendsnel, hoe blijf je up-to-date van wat er precies speelt en wat ook daadwerkelijk waardevol kan zijn? Een tijdelijke expert brengt ook de laatste trends en ontwikkelingen mee naar de organisatie waar hij of zij aan de slag gaat.

Lees hier het interview met Roland van Herk, Directeur HEYDAY Interim & Consultancy bij HEYDAY Facility Management, over HEYDAY Interim.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven