SWP TALKS 21: Diversiteit en inclusiviteit

SWP TALKS 21: Diversiteit en inclusiviteit

Diversiteit en inclusiviteit, een belangrijk onderwerp dat tegenwoordig toch vaak als 'lastig' beschouwd wordt. Hoe help ik iemand anders vooruit, en hoe ziet diversiteit er nou echt uit? We bespreken het allemaal in deze podcast.

"Uit onderzoekt blijkt dat het helpt om mensen om je heen te hebben die anders dan jij zijn. Teams die divers zijn blijken creatiever en effectiever. Dat is niet alleen zo op het gebied van huidskleur, maar ook omdat zij bijvoorbeeld introverter zijn of andere interesses hebben of een andere geaardheid of geslacht" – Laura Faber.

Daar gaat het dus om, diversiteit: zichtbaar en onzichtbaar. Maar ook inclusie: wat doen we nou met die verschillen en worden mensen op waarde geschat. Te gast bij deze SWP TALKS: Laura Faber, medeoprichter Bureau de Werkvloer, Jack Stuifbergen, Eigenaar bij Breedweer en Wietse Walinga van Smart WorkPlace. Een goed gezelschap dus om dit onderwerp te tackelen. Breedweer behoort tot de top 5 snelst groeiende bedrijven van Nederland met een vrouwelijke bestuurster, de organisatie bestaat nu uit 800 medewerkers waarvan 38% van onze medewerkers vanuit een kwetsbare positie komen. Laura bespreekt The Inclusion Games: een set van vier games die teams in zes weken leren over racisme, seksisme, beperkingen en LGBTQI+. 

"Als je echt een inclusieve organisatie hebt dan wordt het potentieel van al jouw mensen optimaal benut" 

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven