Boek ‘Het ABC van ESG’

Boek ‘Het ABC van ESG’

Begin september verscheen het boek ‘Het ABC van ESG voor Vastgoedprofessionals’, een belangrijk vastgoedboek over Environment, Social & Governance. Op praktische wijze wordt uitgelegd wanneer gebouwen duurzaam zijn in de ogen van de EU.

“ESG is een totaalbenadering voor hoe we als bedrijf omgaan met onze omgeving; niet alleen milieukundig, maar ook maatschappelijk. Wat ESG daarbij toevoegt aan de bekende Triple P benadering van people, planet, profit is een belangrijke vierde dimensie, die van good governance. Daar begint het mee, met goed bestuur en met leiderschap.”Pieter Hendrikse, CEO JLL Nederland

Wat JLL en SPRYG met het boek willen behalen is kennis en ervaring delen met iedereen die actief is op de vastgoedmarkt, om met klanten en met betrokken partijen een dialoog te voeren over verduurzaming van de gebouwde omgeving. Die verduurzaming is dringend nodig. De gebouwde omgeving is namelijk groot verbruiker van energie en grondstoffen en daarmee één van de grootste bronnen van CO2 emissies die klimaatverandering veroorzaken.

Green deal

Met de Europese Green Deal van 2019 heeft de EU de route bepaald hoe de maatschappij en de economie van Europa te transformeren naar een duurzame toekomst. Zo mogen beleggers die onder toezicht staan van bijvoorbeeld de AFM, hun producten niet langer groen noemen wanneer ze bepaalde duurzaamheidskenmerken niet promoten of wanneer hun producten niet uitdrukkelijk gericht zijn op het behalen van specifieke duurzaamheidsdoelen. Om die te operationaliseren heeft de EU een classificatiesysteem ontwikkeld voor duurzame economische activiteiten, waaronder bouw- en vastgoedactiviteiten, en een leidraad voor duurzame investeringen: de EU Taxonomy for Sustainable Activities. Wie aan de criteria van de EU Taxonomy voldoet mag zijn product duurzaam noemen.

Lees het volledige artikel op de website van JLL

Foto:  V.l.n.r.: auteur Bas van de Griendt (JLL), Prof. Peter Cabus (Departement Omgeving Vlaamse Overheid), Prof. Ellen van Bueren (TU Delft) en uitgever Marcel Sanderse (SPRYG Real Estate Academy).

Delen: Twitter LinkedIn Facebook
Logo JLL

JLL

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven