Cushman & Wakefield nieuwe partner van Smart WorkPlace

Cushman & Wakefield nieuwe partner van Smart WorkPlace

Cushman & Wakefield sluit zich aan bij Smart WorkPlace. Hun doel: zorgen voor impact. Een wereldwijd onroerendgoedbedrijf, met een sterke focus op het begeleiden van klanten met strategische inzichten en innovatieve oplossingen.

Sophie Schuller en Gerda Stelpstra sluiten zich aan als nieuwe experts vanuit Cushman & Wakefield. Zij beantwoorde onze vragen over de samenwerking.

Welke kansen/ontwikkelingen ziet Cushman & Wakefield voor de werkomgeving van de toekomst? 

Wij zien dat de werkomgeving zoals we die al jaren kennen drastisch aan het veranderen is. De werkomgeving van vroeger liet weinig ruimte voor diversiteit, voor creativiteit en innovatie. We zien momenteel dat er een bewustzijn ontstaat van het belang om een werkomgeving te ontwikkelen die voor iedereen toegankelijk en aantrekkelijk is. Daarnaast denken wij dat de werkomgeving steeds minder rigide een 'werk-omgeving wordt, maar eerder een plek waar verschillende gebruiksdoelen samenkomen. Een plek waar we elkaar kunnen ontmoeten met collega's, maar ook met buren, met de gemeenschap rondom het gebouw en zelfs een plek waar je familie en vrienden mee naartoe kunt nemen. Een omgeving waar op alle uren van de dag volop gebruik wordt gemaakt van de faciliteiten. Bovendien erkennen wij dat er weinig onderzoek bestaat naar het snijvlak tussen werkplekken en menselijke gezondheid, inclusief inzichten van transdisciplinaire groepen, zoals neurowetenschappers, antropologen, psychologen en architecten. Wij geloven dat een toenemende samenwerking tussen verschillende beroepen ook zal leiden tot betere inzichten in wat er werkelijk gebeurt als we naar ons werk gaan, op een manier die de sector nog niet eerder heeft overwogen.

Welke rol kan Cushman & Wakefield hierin spelen? 
Wij als C&W willen pioniers zijn op dit gebied. Wij willen een voorbeeld stellen en onze partners helpen het voorbeeld te zijn. Daarnaast hechten we veel belang aan het onderzoeken van mensen in deze omgeving. Welke invloed hebben wij op het milieu en welke invloed heeft het milieu op ons? Met ons living lab onderzoeken we vragen als: wat is de invloed van akoestische ingrepen op de beleving van medewerkers; wat is samenwerking eigenlijk en hoe kun je dat meten? En welke specifieke kenmerken van Workplace design correleren met positieve en negatieve ervaringen? 


Waarom is het belangrijk voor Cushman & Wakefield om deel te nemen aan een platform als Smart WorkPlace?
Met co-creatie bereik je veel meer. Wij willen samenwerking zoeken met gelijkgestemde partners. Wij bieden de ruimte en een kader waarbinnen we als hele gemeenschap van experts kunnen experimenteren en onderzoeken. Samen met SWP en de betrokken partners hopen wij de toekomstige werkplek een nog fijnere plek te maken voor de mensen die zich erin bewegen.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Meer artikelen van Cushman & Wakefield

Naar het overzicht

Terug naar boven