Een nieuw Rode Kruis kantoor, zonder nieuwe meubels

Een nieuw Rode Kruis kantoor, zonder nieuwe meubels

Limoonworks werd opnieuw gevraagd om het Rode Kruis te begeleiden bij de herijking van het werkplekconcept post Corona. Het aantal medewerkers is flink toegenomen en de functie van het kantoor veranderd. Een mooie uitdaging.

Nadat er een Behoefte-inventarisatie was gedaan, is er met een klankbordgroep dialoog geweest en is het ontwerpen gestart. Om het ontmoeten en samenwerken te faciliteren, zijn er in de huiskamers glazen wanden geplaatst, zodat alle zitjes gebruikt kunnen worden en medewerkers minder geluidsoverlast ervaren. Ook zijn er samenwerkruimtes gemaakt waar teams een halve of hele dag gebruik van kunnen maken om echt met elkaar samen te werken. Communicatiespots zijn toegevoegd aan de open werkplekken, waarvan de akoestiek extra goed geregeld is, zodat de ruimtes beter geschikt zijn voor video-overleg. Om ervoor te zorgen dat mensen niet naar huis hoeven om geconcentreerd te kunnen werken, is de bovenste verdieping geschikt gemaakt voor focuswerk en is een bibliotheekruimte gemaakt.

Het Rode Kruis gaf alle creativiteit aan Limoonworks en zij mochten dus zelf alle kleuren, materialen en meubels uitzoeken. Dat geberude dus vanzelfsprekend op een duurzame manier. Uiteindelijk is er geen één meubelstuk nieuw gekocht, in plaats daarvan is er gekozen voor refurbished meubilair. Als nieuw, maar dan mooier. 

Lees alles over de beslissingen en het proces dat Limoonworks doorlopen is op hun website

(Foto: architect Zenber)

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven