Republiq op 9de plek van Best Workplaces in Europa!

<span>Republiq op 9de plek van Best Workplaces in Europa!</span>

Op de uitreiking van Best Workplaces Europe in Venetië ontving Republiq de 9e plek. 

(foto: Peter Korst en Marten Middendorp, oprichters Republiq)

Great Place to Work onderzocht voor deze lijst 1,4 miljoen medewerkers van meer dan 3.000 organisaties in 37 Europese landen. Het onderzoek is gebaseerd op feedback van eigen medewerkers op het gebied van vertrouwen, innovatie, waarden en leiderschap. Republiq ontving de 9e plek in de categorie 10 tot 49 medewerkers. 

Goud en Glinsters

Peter Korst en Marten Middendorp oprichters van Republiq werden door Great Place to Work uitgenodigd voor de uitreiking van Best Workplaces Europe in Venetië. Daar kregen ze in stijl te horen dat Republiq in de categorie ‘Small’ op de 9de plaats is geëindigd. "Mooie avond in the ballroom van het Hilton. Zoveel goud en glinsters dat ik het idee heb dat ik bij Trump op bezoek ben. Maar vermakelijk allemaal: goed eten, gin tonic en goed gezelschap. De bezoekers lijken het allemaal erg belangrijk te vinden. Daar moet ik even aan wennen. Veel te kekke hashtags #futureleaders en ook iets te veel managers die denken dat zij, en zij alleen, degene zijn die de organisatie in staat stelt om goed te functioneren. Maar ik heb ook goed geluisterd, want de zaal zit vol met ondernemers die het net een tikkie anders doen". Schrijft Marten in zijn blogpost.

We hebben het maar makkelijk

"Wij hebben het maar makkelijk merk ik al snel. Een club van 30 hoogopgeleide en zelfstandige types is gemakkelijk te sturen en gemakkelijk te motiveren. Je zou maar manager op Schiphol of bij DHL zijn."

Maar we maken het onszelf ook gemakkelijk. Bij de start van Republiq hebben we een aantal afspraken gemaakt waarvan Peter en ik precies weten waarom we die gemaakt hebben. Dat geeft een kompas waarmee we geruisloos en met weinig woorden het bedrijf kunnen sturen.De kern daarvan? Een bedrijf waar we het zelf leuk vinden om te werken. Een bedrijf dat voorop loopt en telkens weer wat nieuws bedenkt. Weg met de bureaucratie. Besluit is besluit. En weg met het compromis. We maken een vrij bedrijf, waar een slimme professional steeds beter in zijn vak kan worden. We laten de optelsom van talenten ons bedrijf vormen. Maar misschien nog wel de belangrijkste drijver is de verstandhouding tussen Peter en mij. Weten dat de ander je aanvult op je eigen zwakke plek. Weten dat de ander de gaten dichtloopt die je soms in de haast laat vallen. Teamwork.

Lees verder en zie de 10 punten die Marten beschrijft als de start van een consistente bedrijfscultuur.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Meer artikelen van Republiq

Naar het overzicht

Terug naar boven