Een huis voor de Stad

Een huis voor de Stad

Een Stadshuis waar iedereen zich welkom voelt, een plek voor alle Nieuwegeiners én andere bezoekers. Daar werkt Republiq aan samen met de gemeente Nieuwegein.

Verschillende partners werken de komende jaren gezamenlijk aan het nieuwe Stadshuis. In juli 2023 is de verbouwing van de onderste 3 verdiepingen gestart.

Een huis voor de stad

Nieuwegein wil van het Stadshuis echt een ‘huis voor de stad’ maken. Een plek waar iedereen zich welkom voelt. Waar iemand snel en makkelijk een paspoort ophaalt, naar een afspraak gaat of een boek leent. Maar waar ook van alles te beleven en te leren is. Sinds 2019 vervult Republiq namens de gemeente de rol van projectleider in dit bijzondere project. Het ontwerp van architect Aat Vos (Includi) past goed bij een 'huis voor de stad'. Warme, natuurlijke materialen, groen en allerlei soorten zitjes zorgen voor een huiselijke sfeer. Opvallend is de grote houten boekenkast die de 3 verdiepingen met elkaar verbindt. De verdiepingen zelf worden ingericht rondom thema’s, met meer plek voor activiteiten en ontmoeting.

Lees meer over de ontwikkelingen op de website van Republiq en gemeente Nieuwegein.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven