Workshop over digital twin tijdens SWP Congres op 1 november

<span>Workshop over digital twin tijdens SWP Congres op 1 november</span>

Tijdens het Smart WorkPlace Congres op 1 november 2022 verzorgt DWA een workshop over de digital twin. Een presentatie over de kracht van een virtuele kopie van het fysieke gebouw en de installaties, verrijkt met real time data uit het gebouw zelf en software die de data analyseert.

De ultieme vorm van intelligentie is de digital twin. Deze kan in de exploitatiefase van gebouwen veel winst opleveren. De digital twin geeft inzicht in de prestaties van de installaties, het comfort en het energiegebruik. De slimme tweeling vertelt ons wanneer het tijd is voor onderhoud of vervanging, wat nodig is om het binnenklimaat te verbeteren en wat het effect zal zijn van maatregelen of veranderde omstandigheden.

“Het mooie aan het werken met een digital twin voor een gebouw is het samenbrengen van statische informatie en real time sensordata, om zo te komen tot een compleet en actueel beeld van het gebouw. Betrokken partijen kunnen hun eigen dashboards en apps koppelen. Zo wordt de digital twin een echt knooppunt voor data." - Amber Nusteling, Monitoring Engineer en Specialist Digital Twins bij DWA (Foto) 

Overzichtelijk dashboard

Een digital twin is in feite de optelsom van een 3D BIM-model, een arsenaal aan sensoren en zelflerende software. Om met die ingrediënten een digital twin te creëren, is daarnaast een krachtig cloud platform nodig. Hierin worden de real time data uit sensoren, energiemeters en besturingssystemen gecombineerd met de statische informatie van de ruimtes en verdiepingen uit het BIM-model. Zo komt de digital twin tot leven. De analyserende software filtert en analyseert de data op doelstellingen en relevantie. Een overzichtelijk dashboard toont de geïnterpreteerde data op een laagdrempelige manier. Zo meldt het systeem in welke kamers langer dan een half uur een temperatuur- of CO2-overschrijding voorkomt of waar vergaderruimtes beschikbaar zijn. Een digital twin kan automatisch oplossingen of maatregelen in gang zetten, via apps op smartphones gebruikers informeren over beschikbare flexplekken en schoonmaakbedrijven navigeren naar de ruimtes waar hun inzet nodig is.

DWA is 1 november 2022 aanwezig op het SWP Congres: Human Capital daar vertelt Amber Nusteling u graag meer over:

  • De kracht en voordelen van digital twins
  • Risico’s beheersen
  • Een digital twin als knooppunt voor data
  • Praktijkcases: Dura Vermeer Hengelo, DWA Gouda en Herman Gortercomplex

Koop je tickets voor het congres hier, en leer alles over de digital twin en andere ontwikkelingen binnen Human Capital.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven