Gemeente Amsterdam en Breedweer ontwikkelen werkplekken voor iedereen

Gemeente Amsterdam en Breedweer ontwikkelen werkplekken voor iedereen

Plekken voor arbeidsmatige dagbesteding en/of werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt is de missie van Gemeente Amsterdam en Breedweer - partners van SWP. Daartoe worden sociale firma's ontwikkeld.

Een sociale firma is voor de gemeente Amsterdam een onderneming die zich richt op zowel bedrijfseconomische continuïteit en/of winstgevendheid als op het creëren van plekken voor arbeidsmatige dagbesteding en/of werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

De gemeente Amsterdam heeft in het beleid oog voor sociale firma’s en stimuleert de sector waar mogelijk en haalbaar. Deze gemeentepagina voor sociaal inkopen toont sociale firma’s die voldoen aan de criteria van de Gemeente Amsterdam. Het overzicht van erkende sociale firma's in januari 2023 is hier te zien.

Gemeente Amsterdam

In het visiedocument Inkopen met invloed leest u welke maatschappelijke doelen de gemeente Amsterdam nastreeft. De inkopers en opdrachtgevers van de gemeente Amsterdam hanteren voor de inkoop een handelingskader: Inkopen voor Amsterdam. Inkopen voor de gemeente Amsterdam is de vertaalslag van politieke wensen en doelen, zoals beschreven in Inkopen met invloed, naar de praktijk van inkoop, zie de webpagina van de gemeente.

Breedweer

SWP-Partner Breedweer is natuurlijk ook te vinden op deze lijst. Breedweer is een goed voorbeeld van een 'impact-first' organisatie. Breedweer zet zich in voor een maatschappij waarin iedereen gelijke kansen krijgt en zelfstandig in zijn of haar levensonderhoud kan voorzien. Mee maken hoe Breedweer zich inzet voor Social Impact? Kom dan ook kijken bij de Workplace Xperience 2023. Hier geeft Breedweer directeur Jack Stuifbergen als designer invulling aan het thema 'social impact'. 

Wil je jouw organisatie ook aanmelden als sociale firma? Kijk dan op de website van gemeente Amsterdam.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven