Aan de slag met duurzaamheid

Aan de slag met duurzaamheid

Na de eerste Round Table 'Leiderschap in Duurzaamheid' was het tijdens de WorkPlace Xperience tijd voor deel twee. De deelnemers constateerden na de eerste Round Table een nieuwe dynamiek rond duurzaamheid.

De eerste Round Table 'Leiderschap in Duurzaamheid' is hier te lezen, Tijdens de Round Table was Peter van Uhm, oud-commandant der Strijdkrachten aanwezig als speciale gast.

Tempo maken in duurzaamheid

De aftrap van de tweede Executive Breakfast is voor oud-commandant der Strijdkrachten Peter van Uhm, die tijdens de eerste Executive Breakfast stelde dat leiding geven eigenlijk niets anders is dan gedrag van anderen beïnvloeden in de richting die je wilt hebben. Ditmaal haalt hij het voorbeeld aan van een vooraanstaand IT-bedrijf dat voornamelijk groeit door de overname van kleinere bedrijven. “De CEO vertelde me dat in de set waarden en normen van zijn bedrijf nu Environment, Social & Governance (ESG) en inclusiviteit en diversiteit bovenaan staan. Dat inzicht implementeren ze in de organisatie, zodat nieuwe leidinggevenden meteen op die koers worden gezet. Ze zien dat ook als must: zowel omdat ze erin geloven als omdat het goed is voor de business.”

Het is volgens Van Uhm precies wat nodig is bij organisaties om tempo in duurzaamheid te maken: “Leidinggevenden op de goede koers zetten, waarna de leidinggevenden hun mensen mee moeten krijgen.” Het IT-bedrijf gaat daarbij zelfs nog een stap verder, vertelt Van Uhm: “Ze willen namelijk dat hun mensen deze waarden en normen bij hun klanten meenemen en ze vertellen dat het anders kan. En dat ze, zoals Ellis ten Dam het zo mooi verwoordde tijdens de eerste Executive Breakfast, aan hen de juiste vragen stellen.” Hij haalt vervolgens Jack Stuifbergen aan, die tijdens de eerste Executive Breakfast aangaf dat je als organisatie, maar beter aan de slag kunt gaan met duurzaamheid, omdat in 2024 alle grote organisaties verplicht zijn om aan de Corporate Sustainability Reporting Directive te voldoen. Van Uhm: “Dat is een duidelijk incentive. En het draagt er aan bij dat duurzaamheid topprio wordt bij CEO’s en dat het nu echt begint te kantelen.”

Deelnemers

Ingwer Bos, manager IFM Platform bij Sodexo.
Ellis ten Dam, commercieel directeur gebouwen Royal HaskoningDHV.
Diane van Dijk, commercieel directeur CSU.
Roland van Herk, operationeel directeur HEYDAY Facility Management.
Maurice Loosschilder, hoofd duurzaamheid wereldwijd Signify.
Peter van Uhm, oud-commandant der Strijdkrachten.
Remmelt van der Woude, CEO CTOUCH

Lees het volledige Round Table verslag hier.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven