De toekomst voor hybride werken

De toekomst voor hybride werken

Werken in de toekomst is hybride. We kunnen werken waar en wanneer we willen: op kantoor, onderweg of thuis. Maar hoe ontwerp en organiseer je het ultieme hybride kantoor waar je werkgeluk vindt?

Smart WorkPlace ging hierover in gesprek met experts Claudia Vermeulen, Sander ten Hoedt en Rhys Duindam tijdens een interactief webinar vanuit de studio van CISCO in Amsterdam.

Hybride werken op kantoor

Thuis is het hybride werken vaak al goed ingeregeld, maar hoe zit dit op kantoor? Met deze vraag luidt Wietse Walinga, directeur van Smart WorkPlace het webinar in. Deelnemers van de webinar ontvingen een vragenlijst over ditzelfde onderwerp.  Zo bleek uit de vragenlijst dat deelnemers gemiddeld 53% van hun werktijden op kantoor werken. Van die tijd spenderen deelnemers 25% van 'hybride', hierbij kun je denken aan online meetings, webinars en telefoongesprekken. Gemiddeld is dit dus 2 uur per 'kantoordag'.

Ergernissen

Ondanks dat 73% aangeeft tevreden te zijn met de technologie die beschikbaar is voor dit hybride werk zien we ook veel terugkerende ergernissen. Deze ergernissen zijn op te delen in drie categorieën.

  • Plekken / ruimte
  • Technische mogelijkheden / apparatuur
  • Collega's
  • Geluid

Op deze punten gaan de sprekers verder in. Met input vanuit het werkveld beantwoorden ze vragen en bespreken ze oplossingen tijdens de webinar. De webinar is in zijn geheel terug te kijken via deze link.

Deelnemers

Claudia Vermeulen, Werkplek Strategist bij Cushman & Wakefield

Sander ten Hoedt, Business Development manager bij Cisco

Rhys Duindam, Lead Business & Solution Designer bij CTOUCH

Wietse Walinga, Directeur bij Smart WorkPlace

Bekijk de webinar hier terug.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven