SWP Talks: Het verschil tussen tweedehands en refurbished

SWP Talks: Het verschil tussen tweedehands en refurbished

Jaytee van Veen en Jeroen Kuilman nemen je mee hoe ze met Rever REFURB. interiors aan het pionieren zijn en hoe ze met het creëren van werkomgevingen concrete stappen zetten naar een circulaire en sociale wereld.

 Jaytee en Jeroen namen plaats aan tafel bij Inge Diepman op de WorkPlace Xperience 2023. Hier bespraken zij onder andere hun samenwerking met de belastingdienst.

Ontwerpproces

De overheid streeft ernaar om in 2030 CO2-neutraal te zijn, wat betekent dat ze zich ook richten op duurzaamheid, waaronder het verminderen van 'nieuwe' meubelaankopen. Rever heeft de belastingdienst hierbij al een handje geholpen door het nieuwe Rever REFURB. interiors te introduceren, waarmee ze een circulaire inrichting hebben geïmplementeerd. 

"We lopen het hele gebouw door om te inventariseren wat er al is, kijken wat de kwaliteit is en wat te refurbishen is. Het is echt een onderdeel van het ontwerpproces." zegt Jaytee wanneer Inge vraagt naar hoe je een project als dat van de belastingdienst aan moet pakken. Belangrijk bij dit proces is kijken wat er juist al 'wel' is zegt Jaytee. "We vinden het mooi als je gebruik kan maken van meubilair wat al bij de opdrachtgever aanwezig is, zo kunnen medewerkers ook zien dat het gewoon de vergaderstoel is waar ze al op hebben gezeten."

Tweedehands?

Op de vraag of 'mensen het dan tweedehands' noemen van Inge geeft Jeroen direct antwoord: "Mensen zeggen in eerste instantie dan wel 'oh dit is tweedehands' of ze twijfelen aan de kwaliteit. Maar juist oude spullen hebben vaak een veel hogere kwaliteit, als je mensen meeneemt in hoe een product gemaakt is en ze laat ervaren hoe de reis naar refurbished gaat dan zijn ze al snel overtuigd." Volgens Jeroen maken erg oude spullen vaak juist de beste meubels voor een refurbished interieur. De ambacht van vroeger maakt de producten juist losmaakbaar.

Luister hieronder de hele aflevering SWP Talks op de WPX, of luister op Spotify!

Delen: Twitter LinkedIn Facebook
Jaytee van Veen

Jaytee van Veen

Senior Interieurarchitect en Innovatiemanager, Rever

»

permalink

Meer artikelen van Jaytee van Veen

Naar het overzicht

Terug naar boven