Kan je direct energie besparen in je gebouw?

Kan je direct energie besparen in je gebouw?

Energie besparen levert belangrijke voordelen op, maar hoe pak je dat aan? In deze Blog van ABB kijken ze naar hoe je direct energie kan besparen.

Er zijn veel belangrijke vragen bij het energie besparen. Hoe monitort u bijvoorbeeld de hoeveelheid energie die iedere verbruiker in een verzamelpand afneemt? Hoe optimaliseert u het energiegebruik in een gebouw? ABB helpt. Met energiebesparende apparaten en geavanceerde meetoplossingen waar u op kunt rekenen

Energie besparen voor bedrijven en kantoren

Dat minder energie verbruiken pure noodzaak is, is helder. De regelgeving rond duurzaamheid neemt toe en wordt strenger. Bovendien maken de stijgende energiekosten dat er nú actie nodig is. Zodat u straks door de periodieke energie-audit komt bijvoorbeeld.Om het energiegebruik te reduceren, is het belangrijk om eerst te onderzoeken wat de grootste energieslurpers in uw gebouw zijn. Doorgaans zijn dat verwarming (40% van het energiegebruik), verlichting (21%) en gebruiksgebonden energie (28%). Bij deze laatste gaat het bijvoorbeeld om automatiseringsapparatuur, noodstroomvoorzieningen, telecommunicatie en distributieruimten.

Met geavanceerde meetoplossingen brengt u de energieslurpers precies in kaart. Door de installaties in uw gebouw te koppelen aan het gebouwbeheersysteem en goed op elkaar af te stemmen, hebt u de tools in handen om het energiegebruik te optimaliseren. En vervolgens besparende maatregelen toe te passen, waarmee uw gebouw steeds energiezuiniger wordt.

Aan de slag met energie besparen

Van kleine tot grote gebouwen: voor elk gebouw is er een passende oplossing. De oplossingen zijn geschikt voor de utiliteitsbouw: van nieuw kantoorpand tot bestaande school en van fabriek tot distributiecentrum. Download nu het gratis Kennisdocument ‘Hoe kunt u direct energie besparen in uw gebouw?’.
Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven