ISL profiteert van slimme gebouwbesturing

ISL profiteert van slimme gebouwbesturing

Het energieverbruik terugdringen, comfort voor alle medewerkers én tegelijkertijd optimaal profiteren van slimme smart building technologie. Dat is waar ABB de totaalinstallateur ISL mee geholpen heeft.

Smart home-technologie evolueert snel en biedt naast voordelen voor consumenten ook voordelen voor het midden- en kleinbedrijf.

Nieuw kantoor

ISL begon 2,5 jaar geleden uit zijn voegen te groeien, dit bracht een nieuw kantoorpand als vervolgstap. De slimme bediening van apparaten, het verhogen van werkcomfort en het terugdringen van energieverbruik werden meegenomen aan de tekentafel.  ''Een medewerker had een goede ervaring met Busch-free@home® slimme huisbesturing. Daarom hebben we aan onze contactpersoon - waar we ook mee samenwerken in onze eigen projecten - bij ABB gevraagd of dit systeem ook mogelijk was voor ons kantoor. Ze vertelden ons dat Busch-Jaeger ook slimme gebouwautomatisering heeft voor het midden- en kleinbedrijf die eenvoudiger te bedienen is dan een KNXsysteem. Dat was voor ons een belangrijke reden om voor deze oplossing te kiezen. Iedereen moet overweg kunnen met het systeem'', vertelt Ron Luijten, directeur/eigenaar van ISL.

Minder energieverbruik

Daarnaast wil ISL met dit gebouwautomatiseringssysteem het goede voorbeeld geven als het gaat om energiebesparing. Ron Luijten: ''De energietransitie is in volle gang binnen onze branche. Als installateur werken we zelf met allerlei duurzame oplossingen, zoals warmtepompen en zonnepanelen. Door in ons nieuwe kantoor meer aandacht te besteden aan energiebesparing, leveren we met deze compacte gadgets zelf ook een positieve bijdrage. We willen het goede voorbeeld geven.''

Bij de gloednieuwe receptie van ISL springt het Busch-Jaeger 7 Inch Smart Home-paneel direct in het oog. Mark Honsbeek, Product Specialist voor KNX en Busch-free@home®: ''Vanuit dit paneel bedient en automatiseert ISL moeiteloos talrijke functies in het gebouw. Eén tik op het bedieningspaneel volstaat om de kantoorverlichting uit te doen. Dat werkt niet alleen efficiënt, het zorgt tegelijkertijd voor vermindering van het energieverbruik. Daarnaast kunnen ze ook de jaloezieën en de verwarming bedienen en eventueel uitbreiden in de toekomst. Het is een installatie die voor alle medewerkers begrijpelijk is.''

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven